Yerli Malı Haftası etkinliklerle kutlandı

Yerli Malı Haftası dolayısıyla Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda program düzenlendi. Dün saat 10.00’da düzenlenen programda öğrencilere yerli malı kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.

Çerkezköy 13.12.2012 21:43:00 0
Yerli Malı Haftası etkinliklerle kutlandı
YERLİ MALI KULLANMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ
Programda konuşan okul müdürü Mervan Yıldız, tutumlu olma ve yerli malı kullanmanın ülkemiz ve insanımız açısından birçok faydasının olduğunu ifade etti. Ülkemizde Yerli Malı Haftası’nın, 1946 yılından beri 12- 18 Aralık tarihleri arasında kutlandığını belirten Yıldız “Özellikle okullarımızda yeni nesle, ülkemizde üretilen malların kullanımı alışkanlığını kazandırmak zorundayız. Yerli malı denilince aklımıza sadece kuruyemiş ya da birkaç eşya gelmemelidir” dedi.
 

YURT EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMALIYIZ

Ülkemizde her ürünün üretiminin yapılabildiğini ifade eden Yıldız, her alanda insanımızın her şeyi üretebildiğini belirtti. Yerli üretimle piyasalara sürülen malların her zaman ithal ürünlere tercih edilerek yurt ekonomisine katkıda bulunulması gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Sadece yerli mallarını satın alarak, görevimizin bittiği, rehavetine kapılmamalıyız. Aynı zamanda, hayatımızda tutumlu olmayı da ilke edinmemiz gerekir. Paramızı, eşyamızı, mal ve sağlığımızı da en güzel bir şekilde kullanabilmeyi prensip haline getirmekle, ancak bu hususta görevimizi yapmış olabiliriz” diye konuştu.
 

ŞARKILARLA BEĞENİ TOPLADILAR

Okul Müdürü Mervan Yıldız’ın konuşmasının ardından günlük hayatımızda kullandığımız yerli eşyaların sergilendiği bölüm gezildi. Etkinlik çerçevesinde müzik öğretmeni Serkan Köksal yönetiminde sahneye çıkan 5. sınıf öğrencileri seslendirdikleri şarkı ve türkülerle beğeni topladılar. Anasınıfı öğrencileri de müzik gösterisi sundu. Etkinliğin sonunda yerli ürünlerden hazırlanmış olan yiyecekler ikram edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10