Bir bütün olarak görüyoruz

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, bu haftaki yönetim kurulu toplantısını Kızılpınar’da yaptı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy??

Çerkezköy 13.12.2012 21:47:00 0
Bir bütün olarak görüyoruz

 Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın haftalık yönetim kurulu toplantısı önceki akşam saat 19.30’da Kızılpınar Belde Teşkilatı’nda yapıldı.

 

HALKA SORMADAN MAHALLE YAPTILAR

Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, Büyükşehir Kanunu’nun ardından Çerkezköy’e bağlanan Kızılpınar’da ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Beldelerin kapatılıp kapatılmamasına ilişkin referandum yaptıklarını anımsatan Dönmez “Halkımızın yüzde 98’i kapatılmasın dedi. Ama AK Parti hükümeti halkın iradesine saygı göstermedi. Halka sorarak belde yaptığı yerleri bu kez halka sormadan mahalle yaptı” dedi. 
 

MAHALLE OLMAK MORALİNİZİ BOZMASIN

Beldelerin kapanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Dönmez, “Kızılpınar ile Veliköy halkı mahalle olmak istemiyordu ama hükümet bu değişikliği yaptı. Bundan sonra Çerkezköy’ün 8 mahallesine ek olarak Kızılpınar’ın Gültepe, Namık Kemal, Akşemsettin, Fatih Sultan Mehmet ve Yunus Emre Mahalleleri katıldı. Çalışmalarımızda CHP olarak Kızılpınar’ın mahalle değil de ilçe olmuş gibi bu belde yönetiminin daha fazla çalışması gerektiğine inanıyorum” dedi. Kızılpınar Belde Teşkilatı’nın bir ilçe teşkilatı kadar aktif olması gerektiğini ifade eden Dönmez, Kızılpınar’da 10 bin civarında seçmenin olduğunu belirterek “Mahalle olmak morallerinizi bozmasın. Belki gelecekte bunların artısı olacaktır bilemeyiz ama bizler artık önümüze bakacağız” diye konuştu.
 

KIZILPINAR HALA BELDEDİR

“CHP olarak Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü bir bütün olarak görüyoruz” diyen Dönmez, Kızılpınar’ın bu iki merkezin tam ortasında kaldığını ifade etti. Kızılpınar’ın gelişmeye ve büyümeye açık bir alan olduğunu söyleyen Dönmez “Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Kapanan belde belediyeler için anayasa mahkemesine başvuracağız” dedi. Kapaklı’daki belde teşkilatının tabelasını hala değiştirmediklerini ifade eden Dönmez, “AK Parti ise ilçe olmadan hemen ilçe Teşkilatı diye tabelasını yazmıştır. Biz henüz bir şeyin değişmediğini gördüğümüz için yazmadık. CHP hala uğraşıyor ve bu demek oluyor ki Kızılpınar hala beldedir” dedi.
 

KİMSE BİZE SORMADI

CHP Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Kafalı da, 1989 yılında Kızılpınar’ın belediye olup olmaması için referandum yapıldığını ve çoğunluğun belediye olmasını istediğini anımsatarak “Bizim beldemiz alınırken bize kimse bir şey sormadı. Bu bizim derdimiz ve sorunumuzdur” dedi. Referandumda Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile görüştüğünü ve kendisinin beldelerin kapanmasını istemediğini söylediğini belirten Kafalı “Bizim yaptığımız seçimlerde Belediye Başkan Yardımcısının hayır oyu kullandığını gördüm. Ama Belediye Başkanı hiçbir zaman kitlesiyle yada arkasında nasıl bir örgüt varsa onlarla dahi gelmeden Kızılpınar’da hiçbir şey yapmadı” şeklinde konuştu. 
 

HİZMET VAR DESİNLER AK PARTİ’YE GEÇMEYE HAZIRIM

Kızılpınar’daki AK Partililerin, beldenin Çerkezköy’e bağlanmasının daha iyi olduğunu ve bundan sonra beldeye daha iyi hizmet geleceğini söylediğini belirten Belde Başkanı Kafalı “AK Partili belde olmanıza rağmen bugüne kadar neredeydiniz. Biri Kızılpınar’da bir hizmet var desin CHP Belde başkanı olarak AK Parti’ye geçmeye hazırım” dedi.
 

17 MİLYONA HANGİ HİZMETLER YAPILDI?

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a “Kızılpınar’ın satılmayan kaç metrekaresi kaldı” sorusunu soran Kafalı “Kızılpınar’da 1300 dekar yer satılırken, bildiğim kadarıyla 17 Milyon TL para elde edildi. Bugüne kadar Kızılpınar’da 17 Milyon TL’lik ne kadar hizmet yaptılar. Bizim sorunlarımız var ve sesimizi duyuramıyoruz. Bizim sesimizi duyurabilmek için 9 bin 103 seçmenimiz var” şeklinde konuştu.
 

KİMSE BİZE YUTTURMAYA KALKMASIN

Kafalı “Kızılpınar’da mera olarak kullanılan alanlar her zaman Belediye’nin emrinde. Bu Büyükşehir yasasını kimse bizlere yutturmaya kalkmasın. Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Gelsinler hizmet etsinler, biz de destek vererek arkalarında olalım” diyerek Kızılpınar’ın sorunlarının ve dertlerinin ön plana çıkması için İlçe yönetim toplantısının burada yapılmasından dolayı tüm ilçe teşkilat üyelerimize ve İlçe Başkanı Metin Dönmez’e teşekkür etti.
 

VATANDAŞLARIMIZ NEFES ALACAK

Belde Başkanı Kamil kafalı’nın sözleri üzerine konuşan İlçe Başkanı Metin Dönmez de, bu konuşmanın altına imzasını atabileceğini belirterek “Kızılpınar’da son iki dönemdir Ak Parti kadroları ne iş yapıyor. Kendi öz kaynakları satıldı ve büyük nakit paralar döndü. Ama bunun karşılığında Kızılpınar’da hiçbir şey göremedik. Yol, kanalizasyon ve içme suyu getirmek belediyenin yaptım diyerek övüneceği işler değildir. Onlar zaten olmazsa olmaz yapılması gereken işlerdir. Bunları yapmazsan vatandaş sana buraya ne aramaya geldin der. Bunları mecbur yapacaksın da onun üstüne sosyal kültürel alanda bazı yatırımlar olsun. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali Çerkezköy Belediye Başkanı ile aynı huydalar. AK Parti belediyeciliğinin olduğu hiçbir yerde halkın lehine yapılmış bir şey görmedim. Çerkezköy berbat durumda olmakla birlikte bu durum Kızılpınar’da da karşımıza çıkıyor. Bu iktidarın sonunun geldiğini görüyoruz. Çalışmalarımızla Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ün birleşmesinden doğan yeni büyük ilçeye CHP’yi getireceğiz. Vatandaşlarımız da inşallah rahat bir nefes alacak” dedi.
 

MİLLİ ANAYASA FORMU

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcı Nezahat Tunalı da 21 Aralık Cuma günü düzenlenecek olan etkinlikle ilgili bilgi verdi. 21 Aralık’ta ADD önderliğinde CHP’nin de desteği ile düzenlenecek olan formda milli anayasa formunun anlatılacağını belirterek Altınsaray Düğün Salonu’nda düzenlenecek olan etkinliği Haluk Duray’ın yöneteceğini ve etkinliğe CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TGB Genel Başkanı İlker Yücel ve Prof.Dr.Zekeriya Beyaz’ın da katılacağını söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10