Donmalara karşı tedbir alınmalı

Çerkezköy Belediyesi Su Tahakkuk ve Tahsilât Şefi Muammer Ökten, soğuk günlerde su sayaçlarının korunması gerektiğini ifade ederek, donmalara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Çerkezköy 16.12.2012 19:21:00 0
Donmalara karşı tedbir alınmalı

 Çerkezköy Haber – Soğuk hava kendini hissettirmeye başlarken, Çerkezköy Belediyesi Su Tahakkuk ve Tahsilât Şefi Muammer Ökten, soğuk havalarda sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı.

 

SOĞUK HAVAYA KARŞI İZOLE EDİLMELİ

Su sayaçlarının donmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Ökten, vatandaşların alacakları küçük tedbirlerle su sayaçlarının donmasını engelleyebileceğini belirtti. Aksi halde yaklaşık 50 TL’lik bir maliyet karşılığında sayaçlarını tamir ettirmek zorunda kalacaklarını söyleyen Ökten, su abonelerinin sayaçlarını, tesisatlarını, hidroforlarını ve çeşmelerini çok iyi bir şekilde korumaları gerektiğini vurgulayarak “Su tesisatının donmasını önlemek için öncelikle borular ve su sayaçları sarılarak soğuk havaya karşı izole edilmeli” dedi.  
 

MALİYETİ ORTADAN KALDIRMANIN YOLU TEDBİR

Şuana kadar herhangi bir sayaç donması şikayetini gelmediğini söyleyen Ökten, su borularının çözülmesi ve sayaçların değişimi için 30-50 TL arası ücret alındığını, sayaç değişim işleminin maliyetinin 80-100 TL’yi bulduğunu ifade ederek “Bu maliyeti ortadan kaldırmanın yolu ise buzlanmaya karşı gerekli tedbirleri almaktır” dedi. 
 

KENDİ YÖNTEMLERİ İLE MÜDAHALE ETMEMELİLER

Vatandaşların donan su sayaçlarına kendi yöntemleri ile müdahale etmemesini isteyen Ökten “Vatandaşların, donan su sayaçlarına kendi yöntemleri ile müdahale etmesi olumsuz sonuçlar doğuruyor. Su sayaçlarının bakım ve onarımı ehil olan kişilere yaptırılmalı. Donan su boruları ve sayaçlara sıcak su dökmek veya ateş tutmak tesisata ciddi bir şekilde zarar verir. Aşırı soğuk havalarda açık alanlarda durağan su bırakılmamalı. Böyle durumlarda çeşmelerin bir miktar açık bırakılması, tesisattaki suyun donmasını önleyen yöntemlerden biridir” dedi.
 

BİR YILDA 3 BİN YENİ ABONE

Çerkezköy’de akıllı sayaç kullanımı ile ilgili de bilgiler veren Çerkezköy Belediyesi Su Tahakkuk ve Tahsilât Şefi Muammer Ökten, geçen yıla oranla akıllı sayaç kullanımının arttığını ifade etti. 2011 yılında 30 bin 375 olan abone sayısının 2012 yılında 33 bin 460’a ulaştığını söyleyen Ökten, akıllı sayaç abone sayısının 12 bin 515’ten 15 bin 642’ye yükseldiğini ifade etti.  
 

AKILLI SAYAÇ KULLANANLAR DAHA AZ ÖDÜYOR

Meskenlerde mekanik sayaç kullananların metreküp su fiyatının 2,42 TL, akıllı sayaçlarda ise bu tutarın 2.31 TL olduğunu ifade eden Ökten, İşyerlerinde ise suyun metreküp fiyatı, mekanik sayaç kullanılan yerlerde 40 metreküpe kadar 3.78 TL, 40 metreküpten fazla kullanımlarda ise 4,11 TL. Akıllı sayaç kullanımı halinde bu tutar 40 metreküp sınırlaması olmaksızın 3.14 TL’ye düşüyor” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10