Tam Gün Yasası meclis gündeminde

Geçen yıl Başbakan Erdoğan, bu yıl da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi için Tam Gün Yasası’nın delindiğini belirten CHP PM Üyesi candan Yüceer, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

18.12.2012 21:55:00 0
Tam Gün Yasası meclis gündeminde
GÜNDEME TAŞIDI
Geçen yıl, ‘Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) sağlıkta ‘Tam Gün Yasası’ kamu ve üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlandığını anımsatan Yüceer “Yasa öncesi hekimler hem hastanede görev yapıp hem de muayenehanede çalışırken, yasayla birlikte doktorlar bir tercih yapmak zorunda bırakıldı” dedi. Kamu hastanelerindeki bazı doktorların istifa ederek, muayenehanesinde çalışmayı tercih ettiğini ifade eden Yüceer, “Tam Gün Yasası’yla birçok aile, hasta mağdur oldu, ameliyathane kapılarında ameliyat olmak için sıra bekledi. Hekimler kadar hastaları ve yakınlarını da mağdur eden Tam Gün Yasası, geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan, bu yıl da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ için delindi. Şeyma Akdağ, geçirdiği bir kulak rahatsızlığı nedeniyle Gazi Üniversitesi’nde ameliyat oldu” diye konuştu.   
 

YASALAR SADECE FAKİR FUKARA İÇİN

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ikinci kez delinen Tam Gün Yasası’nı Meclis gündemine taşıyarak “AKP’nin yasaları sadece halka, fakir fukaraya yönelik, kendilerine uğramıyor’ dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Nebil Göksu’nun ‘Gerekirse tüm yasalar ve kurallar hiçe sayılabilir’ sözlerini anımsatan Yüceer, “Tabii ki bu ülkenin Başbakanı, Sağlık Bakanı ve yakınları, ailesi için, tüm sevenleri için önemlidir. Çok da kıymetlidir. Geçmiş olsun diliyorum. Ancak Tam Gün Yasası'yla birçok aile, hasta mağdur olup, ameliyathane kapılarında ameliyat olmayı beklerken, bu vatandaşlarımızın sağlığı kıymetli değil miydi? Bu vatandaşlarımız ailelerinin en kıymetlisi değil miydi?” diye sordu.
 

YASALAR BAZI KİŞİLER İÇNİ GEÇERSİZ

Yasağın Gazi Üniversitesi Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekanı’nın ‘özel izniyle’ aşıldığını ifade eden Yüceer, “Bir kez daha gördük ki bu ülkede yasalar ‘bazı kişiler’ için geçersiz. Çağdaş demokrasilerle yönetilen batı ülkelerinin başbakanları, bakanları böyle bir şeye cesaret bile edemez” dedi.
 

KAÇ KİŞİ ÖZEL İZİNLE AMELİYAT EDİLDİ

İktidarın kendi çıkardığı yasayı bile tanımamasının “ibretlik” olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Tam Gün Yasası çıktığı günden bugüne kaç kişinin ‘özel izin’le ameliyat edildiğini, özel izinle ameliyat edilenlerin dağılımlarının neler olduğunu, nerede görev yaptıklarını, kimler, kimin eşleri, kimlerin çocukları olduğunu, Tam Gün Yasası’nın Başbakan ve sizin için delinmesinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını, bu haktan diğer hastaların yararlanamamasının etik olup olmadığını sordu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10