Özel güvenliğin başarısının artması, polisin başarısının artmasıdır

Çetin Group düzenlenen Özel Güvenlik Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri’nde konuşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, özel güvenliğin başarısının artmasının, polisin başarÄ

Çerkezköy 18.12.2012 21:57:00 0
Özel güvenliğin başarısının artması, polisin başarısının artmasıdır

 Çerkezköy Haber - Çetin Group tarafından ‘Özel Güvenlik Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri’ gerçekleştirildi.

 

BİREBİR GÖRÜŞMELERDE BULUNDUK

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Özel güvenlik konusunda bilgilendirme anlamında bu ilk toplantının çok önemli olduğunu ifade etti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl 6 Ekim’de Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu anımsatan Yılmaz, Özel Güvenlik şirketlerinin kurumsal kimlik kazanması adına tüm güvenlik şirketleri ve güvenlik hizmeti alan firmalarla birebir görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
 

IŞIK TUTACAK BİLGİLER VERİLECEK

“Özel Güvenlik şirketlerinin yapacağı işler ve çalıştırılacak personelin taşıması gereken vasıflar kanunlarda belirli. Fakat şirketlerde yaptığımız denetlemelerde, uygulamalarda farklı yorumlar olduğunu gördük” diyen Yılmaz, düzenlenen bu seminerde güvenlik görevlilerine bundan sonraki süreçte ışık tutacak bilgilerin verileceğini ifade etti. 
 

83 ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİ VAR

Özel Güvenlik sektörünün Tekirdağ’da 31 yıllık bir geçmişinin olduğunu söyleyenİl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz “Fakat mevcut faaliyetler 2004 yılında çıkarılan kanun kapsamında yürütülüyor. Tekirdağ’da 83 özel güvenlik şirketi var. Bunların 15’i il merkezinde faaliyet gösteriyor. Bu yıl güvenlik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 581 kadro açtık. 6 bin 772 kişiye kimlik kartı verdik. İlimizde Jandarma sorumluluk bölgesinde bin 212, polis sorumluluk bölgesinde ise bin 817özel güvenlik personeli çalışıyor. Ülke genelinde Jandarma sorumluluk alanında görev yapan özel güvenlik çalışan sayısı 35 bin 251 iken, polis sorumluluk alanında görev yapan özel güvenlik görevlisi çalışan sayısı ise 228 bin 11’dir” bilgilerini verdi.
 

DENETLEMELER YAPIP SONUÇLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Tekirdağ’da polisin sorumluluk bölgesindeki bin 777 polis memurunun görev yaptığını ifade eden Yılmaz “Aynı bölgedeki özel güvenlik personeli sayısı ise bin 817’dir. Özel güvenlik çalışan sayısı emniyet hizmetlerini geçmiş durumda. Özel güvenliğin başarısının artması, polisin başarısının artması demektir. Bundan sonraki işbirliği döneminde konunun birebir takipçisi olacağım. Denetlemeler yapıp, sonuçları arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
 

GÜVENLİK ŞİRKETLERİ AYRI ÖNEM TAŞIYOR

Ali Yılmaz “İl Emniyet Müdürü olarak, Cumhuriyet Savcılığı’nın izni olmadan özel bir kurum ya da kuruluşa girme yetkim yok. İstediğim her yere elimi kolumu sallayarak giremem. Hele ki üniversitelere, rektörün daveti olmadan asla giremem. Bu nedenle özel güvenlik şirketleri, polis teşkilatı için ayrıca önem arz ediyor” dedi.
 

DENETLEME DOSYALARI GÜNCEL OLMALI

İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından 3. Sınıf Emniyet Müdürü Müjdat Güngör yürütülen hizmetler ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Özel güvenlik şirketlerinde karşılaşılan eksiklikler ve aksaklıkları anlatan Güngör, “İşe giriş-çıkış bildirimleri zamanında yapılmalı. Geçerlilik süresi dolan özel güvenlik görevlisi kimlik belgeleri, eğitime tabi tutularak yenilenmeli. Denetleme dosyaları güncel ve tam olmalı” dedi.
 

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADILAR

Tekirdağ sınırları içerisinde 7 Özel Güvenlik Eğitim Kurumu olduğunu ifade eden Murat Güngör, “Tekirdağ’da 83 özel güvenlik şirketi ve 6 da alarm merkezi bulunuyor. İl sınırları içinde 9 bin sertifikalı özel güvenlik görevlisi bulunuyor. Bunlardan 3 bini aktif olarak çalışıyor” dedi. Özel Güvenlik Şirketleri’ne denetlemeler sonucu idari yaptırımda bulunmak istemediklerini belirten Güngör, “Yapılan uyarılar dikkate alınmalı” dedi. Bilgilendirmenin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Polis Memurları Murat İşivar, Nihat Durmaz ve Oktay Onay katılımcıların sorularını yanıtladı.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10