Süper Lig’de 5.hafta geride kaldı

Süper Amatör Lig beşinci hafta oynanan beş karşılaşma ile tamamlandı. Temsilcilerimizden Veliköyspor Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda Marmaracıkspor’u 5-3’lük skor ile mağlup ederken, bir diğer

20.12.2012 21:52:00 0
Süper Lig’de 5.hafta geride kaldı

 Çerkezköy Haber  -Temsilcilerimiz Sitespor ve Veliköypor’un yer aldığı Süper Amatör Lig’de hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından 5.hafta tamamlandı.

 

VELİKÖY ETKİLİ OLDU

Haftaya altı puanla giren Veliköyspor Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda Marmaracıkspor ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Veliköyspor karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Sinan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. İlerleyen dakikalarda Marmaracıkspor geliştirdiği kontra ataklarla beraberlik golünü ararken, temsilcimiz Veliköyspor ilk devrenin ortalarına doğru Gökhan’ın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı.
 

5-3 GALİP AYRILDI

Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarına doğru ataklarını sıklaştıran Veliköyspor Musa ile farkı üçe çıkardı. İlerleyen dakikalara doğru Marmaracıkspor bulduğu golle farkı ikiye indirdi. Ataklarını sıklaştıran Veliköyspor karşılaşmanın ikinci devresinin ortalarına doğru Barış ile farkı tekrar üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopmayan konuk ekip Marmaracıkspor üst üste iki gol bularak farkı ikiye çıkardı. Umutlanan Marmaracıkspor’un yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren Veliköyspor bir gol daha bularak karşılaşmadan 5-3 galip ayrıldı. Veliköyspor bu galibiyet ile puanını 9 yaparak ikinci sıraya yükselirken, Marmaracıkspor ise 6 puanda kaldı.
 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

Ligde mücadele eden bir diğer temsilcimiz Sitespor ise deplasmanda Ulaş Belediyespor’a konuk oldu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Sitespor ilk dakikalarda geliştirdiği organize ataklarda istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.
 

İLK GALİBİYETİNİ ELDE ETTİ

Karşılaşmanın ikinci devresinde yaptığı oyuncu değişiklikleri ile ataklarını sıklaştıran konuk ekip Sitespor karşılaşmanın 63.dakikasında Utku’nun ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük sevinç yaşayan Sitespor kalan dakikalarda ikinci gol mücadelesi verirken, Ulaş Belediyespor ise beraberlik golü için yüklendi. Rakibinin beraberlik için atak geliştirdiği dakikalarda Ahmet ile golü bulan Sitespor farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Sitespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılarak puanını 4 yapan Sitespor ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Ulaş Belediyespor ise bu mağlubiyet ile beş puanda kaldı.
 

HAFTANIN MAÇI

Grupta haftanın en önemli karşılaşmasında Şarköyspor ile Velimeşe Belediyespor karşı karşıya geldi. Rakibinin ilk dakikalarda geliştirdiği ataklarda hata yapmayan konuk ekip Velimeşe Belediyespor ilerleyen dakikalarda geliştirdiği organize atakta golü bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golün ardından konuk ekip Velimeşe Belediyespor ikinci gol mücadelesi verirken, Şarköyspor ise beraberlik golünü aradı. Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmadı.
 

VELİMEŞE ÜÇ PUAN İLE KAPATTI

Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan konuk ekip Velimeşe Belediyespor rakibi karşısında kontrollü oyununu sürdürdü. Taraftarının desteği ile etkili ataklar geliştiren Şarköyspor arzuladığı beraberlik golüne kavuştu. Müthiş bir oyunun oynandığı karşılaşmanın kalan dakikalarında organize ataktan bir gol bulan Velimeşe Belediyespor karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılmasını bildi. Velimeşe Belediyespor bu galibiyet ile puanını 9 yaparken, son iki haftadır mağlubiyet alan Şarköyspor ise altı puanda kaldı.
 

LİDER TEK GOLLE GALİP

Haftaya lider durumda giren Çorlu Gençlerbirliğispor ise evinde Muratlı Belediyespor ile üç puan mücadelesi verdi. Zirve adına önemli bir karşılaşmaya çıkan ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor ilk devrenin ortalarına doğru golcü oyuncusu Mustafa’nın ayağından bulduğu golle öne geçti. Kalan dakikalarda istediği oyunu sahaya yansıtan Çorlu Gençlerbirliğispor rakibine pozisyon vermeyerek karşılaşmadan tek gollü üstünlük ile ayrıldı. Bu galibiyet ile puanını 13 yapan Çorlu Gençlerbirliğispor liderliğini devam ettirirken, Muratlı Belediyespor ise dört puanda kaldı.
 

BERABERLİKLE SONUÇLANDI

Ligde orta sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor ile Çorlu Sanayispor Çorlu derbisinde karşı karşıya geldi. Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan karşılaşmada rakibine göre daha ciddi ataklar geliştiren Çorluspor Özgür ile bulduğu golle öne geçmesini bildi. İlk devresi Çorluspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanırken, karşılaşmadan puan yada puanlar ile ayrılmak isteyen Çorlu Sanayispor Mehmet ile beraberliği yakaladı. Her iki takımında iyi bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ileri uç elemanları rakip takım kalecilerini ve savunma oyuncularını geçmekte zorlandı. Karşılaşmanın son dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.
 

SÜPER LİG PUAN DURUMU

 

1- Çorlu Gençlerbirliği 13

 

2- Veliköyspor 9

 

3- Velimeşe Belediyespor 9

 

4- Şarköyspor 6

 

5- Marmaracıkspor 6

 

6- Ulaş Belediyespor 5

 

7- Çorlu Sanayispor 5

 

8- Muratlı Belediyespor 4

 

9- Sitespor 4

 

10- Çorluspor 2

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10