Meteoroloji uyardı

4 günlük tahmini hava raporunu açıklayan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Çerkezköy’de 5 gün içindeki en düşük sıcaklığın -3 derece en yüksek sıcaklığın ise 5 d

Çerkezköy 20.12.2012 21:55:00 0
Meteoroloji uyardı

 Çerkezköy Haber - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalarda, gece ve sabah saatlerinde oluşabilecek don ve buzlanmalara karşı vatandaş uyarıldı.

 

EN DÜŞÜK SICAKLIK -3 DERECE

Yapılan tahminlere göre bugün Çerkezköy’de en düşük sıcaklık -3 derece, en yüksek sıcaklık ise 3 derece olarak gerçekleşecek. Nem oranının yüzde 65–84 aralığında gerçekleşmesi beklenirken rüzgarın ise saatte 15 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Yarın ise en düşük hava sıcaklığının 0 derece, en yüksek sıcaklığın ise 5 dereceye yükselmesi öngörülüyor. Nem oranının da yüzde 74-86 oranına yükselmesi tahmin edilirken, rüzgarın ise saatte 24 kilometre hızla esmesi bekleniyor.  
 

RÜZGAR SAATTE 32 KİLOMETRE HIZLA ESECEK

23 Aralık Pazar günü en düşük hava sıcaklığının 2 derece olacağını belirten Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Çerkezköy’de en yüksek sıcaklığın ise 3 derece olacağını kaydetti. Pazar günü nem oranının yüzde 86-91 seviyelerine ulaşacağını açıklayan yetkililer, rüzgarın saatteki hızının ise 30 kilometre/saate ulaşacağını belirtti. En düşük hava sıcaklığının 1 derece olarak hissedileceği 24 Aralık Pazartesi günü ise en yüksek sıcaklık yine 3 derece olarak hissedilecek. Nem oranı yüzde 80-90 arasında gerçekleşecek. Rüzgar ise saatte 32 kilometre hıza ulaşacak.
 

BUZLANMA OLABİLİR

Buzlanmaya ve don olaylarına karşı sürücüleri, vatandaşları ve yetkilileri uyaran Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don beklendiği bildirildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, tarımsal ürünlerde kayıp) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirten yetkililer, sürücüleri araçlarda gerekli ekipmanları bulundurmaları konusunda uyardı.
 

EKİPMANLAR HAZIR BULUNMALI

Sürücülerin bu soğuk kış günlerinde kar lastikleri kullanması gerektiğini belirten yetkililer, “Zincir, çekme halatı gibi ekipmanlar araçlarınızda daima hazır bulunmalı. Seyahatiniz için planlarınızı gözden geçirin” uyarılarında bulundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10