ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 17.00’da gerçekleştirildi.

Çerkezköy 20.12.2012 21:57:00 0
ÇTSO Meclisi toplandı
7 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Meclis üyeleri Rahmi Yılmaz, M. Salih Yılmaz, Mehmet Çetin, Ertan Selvili, Gülçin Uygun, Faruk Balkan ve Ayhan Kaynak’ın katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce “2012 Gider Bütçesi’nin Yurt Dışı Seyahat Giderleri hesabından, Sosyal Amaçlı Yardımlar hesabına 10 bin TL aktarılması” konusunun gündeme eklenmesi görüşüldü. İlgili gündem maddesinin gündeme eklenmesinin ardından, meclis üyeleri Şükrü Gündüz ve Aydan Avcı kendilerine tanıttı.  
 

MİZANDA DENKLİK SAĞLANDI

Bir önceki meclis toplantı tutanağının okunması ve imza altına alınmasının ardından toplantıda ilk olarak 2012 yılı Ekim ve Kasım Ayı Gelir-Gider Bütçe İzleme Raporları, Banka Cetveli ve Mizan hesapları görüşülürken, konuyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Selma Uğurlu, Ekim Ayı Toplam Gelir hesabının 249 bin 528 TL, Toplam Giderinin ise 72 bin 462 TL olarak gerçekleştiğini ifade etti. Odanın Ekim Ayı kasa mevcudunun bin 17 TL olduğunu kaydeden Uğurlu, bankalar toplamının da 1 milyon 635 bin 532 TL olduğunu söyleyen Uğurlu, odanın Ekim Ayı mizanının borç ve alacak kısmının 12 milyon 800 bin 624 TL olduğunu ve Ekim Ayı mizanında denkliğin sağlandığını belirtti. Kasım Ayı Toplam Gelirinin 129 bin 776 TL, Toplam Giderinin ise 84 bin 836,49 TL olduğunu ifade eden Uğurlu, “Kasım Ayı kasa mevcudu 444, 09 TL, Bankalar toplamı ise 1 milyon 644 bin 561,67 TL’dir. Kasım Ayı mizanının borç ve alacak bölümleri 13 milyon 306 159 TL olduğundan Kasım ayı mizanında da denklik sağlanmıştır” bilgisini verdi.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ekim ve Kasım Ayı hesaplarının görüşüldüğü sırada herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve Genel Sekreter Selma Uğurlu hesapları kalem kalem inceledi. İlk toplantısına katılan Meclis Üyesi Aydan Avcı, hesapları inceleme fırsatı bulamadığını belirterek Ekim Ayı Toplam Gider hesabına red oyu verdi. Diğer bütün hesap kalemleri oybirliği ile kabul edildi.
 

SİCİL AMİRLİĞİNE TEVER VE KESİM SEÇİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ‘Personel Sicil Yönetmeliğinin 8. maddesine istinaden Yetkili Sicil Amirlerinin belirlenmesi’ konusunun görüşülmesine geçildi. İlgili maddeye yalnız kendisinin tabi olduğunu belirten Selma Uğurlu, geçen yılki sicil amirinin yönetim kurulu başkanı olduğunu anımsatarak “Sicil amiri sayısının iki olmasının daha uygun olacağı yönünde bilgi aldık. Bu nedenle 2 sicil amiri seçilmesinin daha sağlıklı olacağını düşündük” dedi. Sicil Amirliği görevine oy birliği ile Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever seçildi.
 

ADRESİNE ULAŞILAMAYAN ÜYELERİN KAYDI SİLİNDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde, adreslerine ulaşılamayan ve borçları bulunan oda üyelerinin kayıtlarının silinmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgilendirme yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, kargo yolu ile ve avukat aracılığı ile 545 üyenin adres bilgilerine ulaşılamadığını ve söz konusu üyelerin odaya aidat borcu olduğunu ifade etti. Bu üyelerin tespit edilmesi ve kayıtlarının silinmesi yönünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yazı geldiğini söyleyen Tever “Yaptığımız çalışmalar sonucu 545 üyenin adreslerine ulaşılamadığı ve bu kişilerin odamıza aidat borçlarının bulunduğu tespit edildi” diye konuştu. Tever’in bilgilendirmesinin ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  
 

HESAP KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından geçtiğimiz dönemlerde odada ardı ardına gelen istifaların ardından yeter sayısı bulunmayan ‘Hesap İnceleme Komisyonu’na 3 asil 5 yedek üye seçimi yapılırken, komisyon asil üyeliğine oy birliği ile Mesut İşlek, Aktaş Güler ve Vedat Babaoğlu seçildi.
 

10 BİN TL AKTARMA YAPILDI

Toplantıda son olarak “2012 Gider Bütçesi’nin Yurt Dışı Seyahat Giderleri hesabından, Sosyal Amaçlı Yardımlar hesabına 10 bin TL aktarılması” konusu görüşüldü. Bu paranın 3 bin 700 TL’lik kısmının yaşanan sel felaketinde zarar gören Çukuryurt Sağlık Ocağı’na malzeme alımı için kullanılacağını ifade eden Genel Sekreter Selma Uğurlu “Paranın kalanı, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne tabldot alınması için bin 500 TL ve Sanayiciler İlkokulu’na sıra alınması için de 4 bin 500 TL gibi harcamalar için kullanılacak” bilgisini verdi. Yapılan bilgilendirmesinin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 

GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 94

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Ekim Ayı sonu ile Gelir Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 94 olduğunu ifade ederek “Ekim Ayı sonu ile gider bütçemizin gerçekleşme oranı ise yüzde 51 oldu. Yıl sonu itibari ile gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 100’ü aşmasını bekliyoruz. Geçen yıl yüzde 65 olarak gerçekleşen gider bütçesi gerçekleşme oranının ise bu yıl yüzde 60 olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 

BİZE TALEP GELMEDİ

Oda olarak sel felaketinin ardından selden zarar gören oda üyeleri ve vatandaşlara toplamda 100-150 bin TL yardımda bulunmak istediklerini ifade eden Tever, Çerkezköy’ün afet bölgesi olarak belirlenmemesi nedeni ile bunu yapamadıklarını söyledi. Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek ise selde özellikle 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun büyük zarar gördüğünü kaydederek, “Bu okulumuza oda olarak sel yardımı adı altında değil, okul yardımı adı altında yardım yapılabilir” önerisinde bulundu. Okul yardımlarının talep üzerine yapıldığını söyleyen Tever, “Bize kendilerinden herhangi bir talep gelmedi” dedi. 
 

65 BİN TL FAZLA, 48 BİN TL EKSİK ÜCRET ALINMIŞ

Tever, “Bakanlığın 95 maddelik talimatlarından 93’ünü tamamladık ve meclis üyelerimize dağıttık. Meclis başkanının da imzalamasının ardından dosyayı bakanlığa göndereceğiz” dedi. Çalışmalar kapsamında 14 bin 411 kayıta ulaştıklarını belirten Tever, TOBB’nin yardımı ile 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait kayıtlara ulaştıklarını kaydetti. Yapılan ilk incelemelerde munzam aidat olarak yaklaşık 65 bin TL fazla, yaklaşık 48 bin TL de eksik ücret alındığını tespit ettik. Yani yaklaşık munzam 17 bin TL’lik bir açık söz konusu” diye konuştu.
 

MART AYINDA TAMAMLANACAK

Üyelerden fazla alınan sair gelirlerle ilgili de konuşan Tever, “Odamıza 463 dilekçe ile başvuruda bulunuldu. Fakat biz herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için bin 353 kaydı da inceleyeceğiz. Yılsonuna kadar ilgili kişilere tebligatlarını yollayacağız. Fazla ücret alınan üyelerden varsa alacağımız mahsup edilecek. Şuana kadar gelen dilekçelerde yaklaşık 485 bin TL’lik bir geri ödeme talebi var. Fakat bu rakam kesin değil. Bazı üyeler birden fazla dilekçe ile başvuruda bulunmuş. Gerekli incelemeleri yaparak fazla dilekçeleri de tespit edeceğiz. Ben üye olarak kendi alacağımı almadım. Diğer üye arkadaşlara da almamaları konusunda çağrıda bulundum” dedi. Tever, fazla alınan ücretleri geri almak için ilk başvuranların da bu fazla ücretleri alan eski yönetim kurulu üyeleri olduğunu ifade ederken, seçimlerin de herhangi bir değişiklik olmaması halinde Şubat ayında başlayıp, Mart ayından tamamlanacağını ifade etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10