Rüşvetle suçlanan savcı için 4 yıl hapis istemi

Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Karakılıç'ın, savcının verdiği mütalaada rüşvete teşebbüsten 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Bölgede Gündem 21.12.2012 20:52:00 0
Rüşvetle suçlanan savcı için 4 yıl hapis istemi

 Çerkezköy Haber - Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde işadamı Sungur Kangal'dan rüşvet aldığı öne sürülen parayı alırken suç üstü yakalanıp tutuklanan ve önceki duruşmada tahliye edilen Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'ın yargılanmasına devam edildi. Edirne1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Can Karakılıç katılmadı. Duruşmaya Karakılıç'ın 3 avukatı ile şikayetçi Sungur Kangal katıldı.

 

SON SAVUNMALARINI YAPMALARI İSTENDİ

Mahkeme Başkanı Şimşek Küyük, davanın bitirileceğini belirterek, tarafların son savunmalarını yapmalarını istedi. Sungur Kangal, sanık savcının cezalandırılmasını istedi. Ardından mahkeme başkanı, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü'nün esas hakkındaki mütalaasını vermesini istedi. Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, mütalaasında, suç tarihinde sanık yanında bulunan kız arkadaşı ile birlikte müştekiyle birlikte yemek yediği sırada müştekinin daha önceden seri numaraları alınmış 15 bin lirayı paket içerisinde sanığa verdiği, sanığında parayı alarak oturduğu sandalye ile beli arasına koyduğu ve bu sırada lokantada olan kolluk kuvvetleri ile Edirne Cumhuriyet Başsavcısının olaya müdahale ettiğini söyledi.
 

TEŞEBBÜS AŞAMASINDA KALDI

Savcı Özülkü mütalaasında “15 bin liranın alınmasının suçüstü olarak gerçekleştirildiğinin delillendirilmiş olduğu, sanığın aldığı şeyin para olduğunu bilmediğini belirtilmiş ise de, hakkında soruşturma olan kişi ile soruşturmaya bakan ve Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan kişinin bu şekilde bir araya gelmeleri, ondan para ya da başka bir şey şeklinde bir şey alınmasını doğal hayatın olağan akışı ve hukuk etik kurallarıyla açıklanamayacağı, dolayısıyla sanığın müştekiden para aldığını bildiği, ancak müştekinin daha öncede Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvurarak olayı ihbar etmesi nedeniyle gerçekte rüşvet vermeyi istemediği, sadece olayın ortaya çıkması amacıyla bu şekilde davrandığı, öte yandan verilen paranın sanığın hakimiyet alanını tam olarak geçmediği, bu iki husus ile birlikte değerlendirildiğinde eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı, dolayısıyla yargı görevi yapan Cumhuriyet Savcısı sanığın yapması gereken bir işi yapmamak ve yapmaması gereken bir işi yapmak amacıyla rüşvet almaya teşebbüs suçunu işlediği anlaşılmak ile sanığın rüşvet suçu teşebbüs aşamasında kaldığını ve buna göre cezalandırılması talep olunur” dedi.
 

EK SÜRE İSTEDİLER

Sanık avukatları ise, yazılı savunma yapmak için ek süre istedi. Bu nedenle duruşma ertelendi. Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, işadamı Sungur Kangal'dan geçtiğimiz 31 Mayıs günü bir restoranda 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken, polis tarafından yakalanmış, ardından da tutuklanmıştı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10