Fakülte hastanesi gibi olacak

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu ve Sağlık Komitesi, Kamu Hastaneleri Birliği Tekirdağ Genel Sekreteri Uzman Dr. Yakup Çağ’ ı ziyaret ederek, çalışmalarında başarı

Tekirdağ 25.12.2012 23:40:00 0
Fakülte hastanesi gibi olacak
YAPILANMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kamu Hastaneleri Birliği Tekirdağ Genel Sekreteri Uzman Dr. Yakup Çağ da Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Kamu Hastaneleri ilk yapılanmalarını 2 Kasım 2012 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de tamamlamasının ardından göreve geldiklerini ifade etti. Kamu Hastaneler Birliğinin yapılanma sürecinin devam ettiğini söyleyen Çağ, “Şuanda ilimiz ve ilçelerimizdeki hastanelerin durum tespiti yapılarak ihtiyaçlarımızı belirliyoruz” dedi. Tekirdağ’da Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak faaliyetler gerçekleştirmek istediklerini belirten Çağ, “Tekirdağ ve ilçelerinde hastanelerimizi iyileştirmek ve standartlarını yükseltmek için elimizden gelini yapacağız. Bir eğitim araştırma hastanesi gibi bir fakülte hastanesi gibi olacaklar, yeni branş çalışmalarımız var bunlar; kardiyovasküler, yanık merkezi, onkoloji ve diğer ihtiyaç olan birimleri açacağız ve geliştireceğiz. Çorlu’daki devlet hastanesi çok güzel yatırım. Devletimizin bize verdiği bu yetkiyi halkımızın memnuniyeti adına en son noktasına kadar kullanacağız” dedi.
 

ONKOLOJİ SERVİSİ AÇILMALI

TAGİD Sağlık Komitesi Başkanvekili Genel Cerrahi Uzmanı Hakan Sunal da ziyarette yaptığı konuşmada, Çorlu’ya acilen bir onkoloji servisinin açılması gerektiğini ifade ederek, Trakya Bölgesinin ve Marmara Bölgesinin bir kısmına hitap edecek bir kan merkezinin kurulması gerektiğini söyledi. Sunal, TAGİD ve TAGİD sağlık komitesi olarak her zaman bu konuda gerekli desteğe hazır olduklarını ifade etti.
 

ORTAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Ziyarete, TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Tevfik Ayhan, Genel Sekreter Nihat Biçer ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Özkan, TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı Doktor M. Ali Eke, Başkanvekili Genel Cerrahi Uzmanı Hakan Sunal ve TAGİD İş Hayatı Dergisi Editörü Doğukan Koçdoğan katıldı. Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Tevfik Ayhan; Çağ’a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, dernek olarak Kamu Hastaneleri Birliği’nin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, zaman içinde ortak çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini ifade ettiler.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10