Mandalı; ihale konusunda personelini eğitti

Kapaklı Belediyesi Personeline yönelik Belediye ve Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (Mihder) işbirliği ile düzenlenen 2 günlük hizmet içi eğitim semineri dün sona erdi.

Kapaklı 25.12.2012 23:53:00 0
Mandalı; ihale konusunda personelini eğitti
KAMU İHALE KANUNU ANLATILDI
Kapaklı Belediyesi Başkanlığı ve Mihder işbirliği ile Meclis Salonu’nda düzenlenen ve 2 gün devam eden eğitim seminerine konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı Emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar katıldı. Eğitimin ilk gününde belediye personellerine Kamu İhale Kanunu hakkında bilgi veren Nalçakan, ilk gün, İhale mevzuatı ( 4734 sayılı kamu ihale kanunu, 4735 sayılı Kamu ihale sözleşmeleri kanunu, 2886 sayılı Devlet ihale kanunu, Kamu ihale Genel Tebliği ve Uygulama yönetmelikleri) konularında Kapaklı Belediyesi Personellerini bilgilendirdi.
 

YAŞANAN SIKINTILAR

Nalçakan, eğitimin ikinci gününde ise, Mal alımları Denetim Muayene ve kabul işlemlerine Dair yönetmelik hizmet alımları muayane ve kabul yönetmeliği, 5237 sayılı Türk Ceza kanununda ki ihaleye fesat karıştırma ve Edimin ifasına Fesat karıştırma suçlarının oluşumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar konularında personelleri bilgilendirdi. Haluk Nalçakar özellikle kamu ihalelerini hazırlayan birim amirleri ve personele Türkiye genelindeki başka belediyelerde yaşanan sıkıntıları da belediye personelleri ile paylaştı. Kapaklı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar tarafından verilen seminere Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve belediye personelleri katıldı.
 

AMACIMIZ PERSONELLERİMİZİN DONANIMLI OLMALARINI SAĞLAMAK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, seminerin ardından yaptığı konuşmada, Kapaklı Belediyesi’nin tüm çalışanları ile geniş bir aile olduğunu vurguladı. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenlediklerini ifade eden Mandalı, temel amaçlarının tüm personelin bilgi düzeyini artırmak, personelin son çıkan yasalar hakkında daha donanımlı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. En öncelikli prensiplerinin hizmet kalitesini artırmak olduğunu söyleyen Mandalı, Haluk Nalçakan’a plaket vererek kendisine teşekkür etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10