İnsanlar çamurda yürüyor

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi’nin birlikte gerçekleştireceği Trafik Denetleme Sistemi hakkında bilgi verilen Altyapı Koordinasyon Kurulu Aralık Ayı Toplantısı'nda, TREDAŞ’?

Çerkezköy 25.12.2012 23:53:00 0
İnsanlar çamurda yürüyor

 Çerkezköy Haber - Aralarında TREDAŞ, TELEKOM ve GAZDAŞ yetkililerinin de bulunduğu, Çerkezköy Belediyesi bünyesinde oluşturulan Altyapı Koordinasyon Kurulu Aralık Ayı Toplantısı dün saat 15.00’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

ARALIK AYI TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün başkanlık ettiği toplantıya Fen İşleri Müdürlüğü Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ve Harita Mühendisi Erhan Koç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. Harita Mühendisi Ahmet Uysal, TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Mühendisi Yasin Ataş ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Suat Kahve katıldı.
 

DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Toplantının ilk gündem maddesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Sistemi’nin geliştirilmesine yönelik proje hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, sistem hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Suat Kahve,Trafik Denetleme Sistemi kapsamında ilçede mevcut olan Plaka Tanımlama Sistemi, Hareketli Kamera Sistemi ve Kırmızı Işık ve Hız İhlali Sistemi’ni daha da geliştireceklerini söyledi.
 

2013’TE CEZALAR ARTACAK

Bu sistemle trafik ihlallerini azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Kahve, 2013 itibari ile kırmızı ışık ve hız ihlallerinde hız sınırlarını yüzde 30'a kadar aşan sürücülerin 166 TL, yüzde 30'dan fazla aşan sürücülerin 354 TL, kırmızı ışıkta geçenlerin 166 TL ödeyeceğini belirterek “ Tugay Kavşağı’nda hız sınırı 70 kilometre. Bu sınır ilçe merkezinde ise 50 kilometreye düştü” dedi.  
 

PLAKA TANIMLAMA SİSTEMİ KURULACAK

Atatürk Viyadüğü, Narin Kavşağı, İstasyon Mahallesi ve Tugay Kavşağı’nda hali hazırda 4 Plaka Tanımlama Sisteminin mevcut olduğunu, bunlara ek olarak Tepe Emlak Konutları, Çorlu Kavşağı ve Raif Dinçkök İlkokulu mevkilerine de Plaka Tanımlama Sistemi kuracaklarını ifade eden Kahve, “Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önüne 1, Çorlu Kavşağı’na 2, Cezaevi Kavşağı’na 2 ve Tugay Kavşağı’na da 1 tane olmak üzere toplam 7 Kırmızı Işık ve Hız İhlali Sistemi kurulacak. Tepe Emlak Konutları, Çorlu Kavşağı, Güveniş-Fevzi Paşa Caddesi Kavşağı, HFZ Anadolu Lisesi önü ve Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarlık binası önüne de Hareketli Kamera Sistemi kurmayı düşünüyoruz” dedi.
 

HIZ KORİDORU SİSTEMİ DE KURULABİLECEK

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de proje kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hareket edeceklerini ifade ederek ilk iş olarak nerede hangi sistemlerin kullanılacağının belirlendiğini, böylece kazı çalışması yapmaları gereken noktaların belirleneceğini belirtti. Daha sonra da ihaleye çıkılacağını ve çalışmalara başlanılacağını söyleyen Gümüş “Kazı çalışmaları yalnızca Cengiz Topel Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan refüjlerde yapılacak. 2013 Mart’a kadar ihaleyi yapıp, Yaz aylarına kadar da projeyi tamamlamak istiyoruz. Çalışmalar kapsamında Cengiz Topel Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı’na ayrıca ‘Hız Koridoru Sistemi’ kurulabilecek” dedi. 
 

BELEDİYENİN SORUMLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ikinci gündem maddesinde de TREDAŞ’ın çalışmaları görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, TREDAŞ’ın çalışmalarını tamamladığı noktaları kendilerine bildirmelerini isteyerek, belediye olarak bu noktalardan ihale edilen yerlerde kaldırım yapım çalışması yapabileceklerini ifade etti. Ana Caddelerde yolların çamur içinde olduğunu ifade eden Gümüş “Belediye Binası’nın arkası kazılalı 6 ay oldu fakat bahse konu yerde insanlar hala çamur içinde yürüyor. Vatandaş bundan belediyenin sorumlu olduğunu düşünüyor. Şikayetler sürekli belediyeye geliyor. Çalışmalar ne zaman tamamlanacak” diye konuştu.
 

YER ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Mühendisi Yasin Ataş, 16 kilometre elektrik hattı döşediklerini ve bu hattın yüzde 40’ına enerji verildiğini ifade etti. Elektrik hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin çalışmanın tamamlandığını söyleyen Ataş, Özcan Sokak ve Şelale Park etrafındaki direklerin söküldüğünü, direk söküm çalışmalarının Öztrak Caddesi’nden Altıyol Kavşağı’na doğru devam ettiğini ifade etti. Söktükleri direkleri koymak için yer sıkıntısı çektiklerini belirten Ataş “TREDAŞ’ın direk söküm ve kaldırım onarım çalışmaları, hava şartlarının elverişli olması halinde 1 ay içinde tamamlanabilecek” dedi. 
 

ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI İÇİN DESTEK VERİRİZ

TREDAŞ’ın söktüğü direkleri Kapalı Pazar Yeri arkasındaki boş alana koyabileceğini söyleyen Kemal Gümüş, “Sökülecek direkleri burada parçalayarak demirlerini alabilirsiniz. Bizde kalan beton parçalarını dolgu malzemesi olarak kullanabiliriz. TREDAŞ’ın çalışmalarını bir an önce neticelendirmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
 

GAZDAŞ’I TEBRİK ETTİ

TREDAŞ’ın çalışmalarının görüşülmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde ise GAZDAŞ’ın çalışmaları görüşüldü. GAZDAŞ’ın son 5 yıl içinde toplam 200 kilometre doğalgaz hattı döşediğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Bu başarılarından dolayı GAZDAŞ ekiplerini tebrik ediyorum” dedi.
 

YENİLEME ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

“2012 yılında yeni hat döşeme çalışması yapılmadı” diyen GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. harita Mühendisi Ahmet Uysal, 2013 sonuna doğru Fatih Mahallesi’nin arkasından Bağlık Mahallesi’ne kadar olan kısımda çelik borularla hat yenileme çalışması yapacaklarını ifade etti. Tepe Emlak Konutları mevkiinde de doğalgaz hattı döşeme çalışmaları yapacaklarını belirten Uysal, bunun için bahse konu bölgedeki gerekli imar plan uygulamalarının yapılması gerektiğini ifade etti. Bir sonraki toplantının 22 Ocak Salı günü saat 15.00’da yapılacağı belirtildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10