Yeni yıl, yeni umutlarla geldi

Bir yılı daha geride bırakarak, yeni bir yıla başladık. İyisi, kötüsü, acısı sevinciyle bir yıl daha ömrümüzden geçip gitti. İnsanımızın beklentileri, umutları her yeni yılla birlikte ye

Çerkezköy 31.12.2012 20:32:00 0
Yeni yıl, yeni umutlarla geldi

 Aşkın Barış (Fabrika işçisi-32): 2012 yılında da, her yıl olduğu gibi birçok ümidimiz beklentimiz mevcuttu. Çerkezköy’de sanayi iyi ama daha da iyi olması pekâlâ sağlanabilir. Sosyal tesislerin olmaması, zaman zaman bizleri düşündürüyor. İstanbul bağlantılı ulaşım vasatın altında. Bir tane şirket var. Vermiş olduğu hizmeti kabullenmek zorundasınız. Tren seferleri fazlalaştırılabilir. Bu alanda maalesef ki herhangi bir çalışma bulunmuyor. 2013 yılında, sağlık bakımından beklentilerimiz var. Özel hastaneler bir hayli fazla. Oysaki biz devlet sağlık birimlerinin daha fazla olmasını ve her türlü hizmeti verebilmelerini bekliyoruz.

 
 
 

Zafer Yılmaz (İşsiz-33): Geçen yıla ait değerlendirme yapsak da sonucu değiştirmeyecek. 2013 yılında Çerkezköy’de ailece oturup kafamızı dinleyebileceğimiz yerlerin yapılmasını isterim. Bu alanda bayağı bir sıkıntı çekiyoruz. Çalıştığımız zamanlarda, haftanın yorgunluğunu atabilmek için gidebileceğimiz bir yerimiz yok.

 
 
 
 
 
 

Halit Tokuç (Emekli-67): 2012 yılı hiçbir bakımdan iyi bir yıl olmadı. Beklentilerimizin hiçbiri gerçekleşmedi. Emekli olmam nedeni ile emeklilerin durumlarının iyi olmadığını söyleyebilirim. Aldığımız para ortada. Giderler ise bir hayli fazla. Hangi para ile hangi gideri kapatacağımızın hesabını yapmak zorunda kalıyoruz. Bu hesaplar mütemadiyen bir şekilde her ay emekli tarafından yapılmak zorunda. İşte böylesine geçen bir yılın akabinde, gelecek günlerinde bundan farklı şeyler getireceğini zannetmiyorum.

 
 
 
 

İbrahim Bilgiç, (Çalışan): 2012 yılı içerisinde çalışanların almış oldukları ücretlerin iyileştirilmesini arzu ettik. Çalışma saatlerinin Avrupa standartlarına uygun hale getirilmelerini diledik. Maalesef bu beklentilerimiz gerçekleşmedi. 2013 yılında bu hususlarla alakalı çalışmalar yapılırsa çok iyi olur. Her gelen yeni yılla birlikte, buna benzer isteklerimiz olsa da bunların gerçekleşmesi hayalden öteye geçmiyor.

 
 
 
 
 

Abdullah Altınay (Emekli-67): Trafik ülkemizin en büyük sorunu. Bazen yanlış uygulamalarla karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Emekli maaşlarının miktarı belli. Rutin harcamaların dışındaki her şey emekli için hayal oluyor. Aldığımız maaş, zaruri ihtiyaçlarımızı bile karşılamıyor. Yeni yılın bütün ülke insanımıza huzur, sağlık ve barış getirmesini diliyorum.

 
 
 
 
 
 

Hayrettin Danyeli (Emekli-63): Çerkezköy’de altyapı çalışmalarının başlamış olmasına seviniyorum. Özellikle elektrik enerji nakil hattının görünür olmaktan çıkarılması sevindirici. Araçların, yaya kaldırımları üzerine park edilmesi, zaman zaman yaşamış olduğumuz sıkıntıların başında gelmektedir. Ülkemizde sağlık alanında yapılmış olan yenilikler bana ümit veriyor. Çeyrek bilet aldım. Şayet biletime para çıkarsa, hepsini eğitim ve sağlık alanında kullanacağım. Gelecek günlerin çok daha iyi olacağına inanıyorum. 2013 yılının bütün insanımıza huzur getirmesini diliyorum.

 
 
 

Tayfun Özman (Öğrenci-18): Çerkezköy’de bizim yaşımızda gençlerin makul çerçevede eğlenebileceği herhangi bir sosyal tesis yapılmış değil. Okul ve ev arasında geçen monoton bir hayat yapımız var. 2013 yılında bu alanda bazı çalışmaların yapılmasını bekliyorum. Çeyrek bilet aldım. Şayet şans bana gülerse, araba ve yazlık bir ev almak en büyük hayalimdir.

 
 
 
 
 
 

Seyit Özgün (Esnaf-36): 2012 yılı genel manada çokta güzel bir yıl olmadı. İşsizlik bizim en büyük problemimiz. İşsizliğin çözülmesi gerekir. Sağlık alanında Çerkezköy önceki yıllara oranla çok daha iyi hizmetler veriyor. 2013 yılından en büyük beklentim işsizliğin çözülmesidir. Çalışabilecek durumda olan insanlarımız işsizlik nedeniyle çalışamamaktadırlar. Ben yeni yılın herkese sağlık mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10