Velilere çocuk eğitimi verildi

Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, 7-19 yaş aile eğitim programını tamamlayan aileler için önceki gün sertifika töreni düzenlendi.

Çorlu 2.01.2013 20:09:00 0
Velilere çocuk eğitimi verildi
TÖREN DÜZENLENDİ
Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar misafirler ve çok sayıda veli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Doğan, anne ve babaların önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade ederek “Aile ve çocuk yetiştirmek çok önemli. Çocukların topluma kazandırılmasında eğitimcilerin de önemli rolü var. Aileler günümüz koşullarında çocuklarını yetiştirmede böyle eğitimlere katılarak daha bilinçli ve etkili anne babalar olmak zorunda” şeklinde konuştu.
 

ANNE BABANIN ÇOCUĞUNA OLAN SEVGİSİ AŞKTIR

Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yürükçü de törende yaptığı konuşmada, “Anne babanın çocuğuna olan sevgisi “aşk”tır. Anne babalar bağışlayıcı, affedici ve sadece merhamet duygularıyla hareket ederler” derken, programa katılan bir veli de kızıyla artık birbirlerine daha dürüst davranmaya başladıklarını ifade ederek “Oğlumu artık babasına şikâyet etmiyorum, bunun bir faydasının olmadığını anladım. Artık çocuklarımı daha iyi anlayabiliyorum” diye konuştu.
 

9. SINIF VELİLERİNE YÖNELİK DÜZENLENDİ

Programın içeriği ve yapılanlar konusunda da bilgiler veren Yürükçü 7-19 Yaş Aile Programının, MEB ve UNICEF işbirliği ile “Önce Çocuklar Projesi” kapsamında 7-19 yaşları arasında çocukları olan ailelere yönelik uygulayıcılar rehberliğinde yürütülen bir eğitim olduğunu ifade etti. Ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, anne baba tutumları, olumlu davranış kazandırma, riskleri yönetmek, uzlaşmak ve geleceği planlamak konularında 8 haftalık bir çalışma yapıldığını belirten Okul Müdürü Yürükçü, okulda bu eğitimin, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başında 9 Ekim 2012 ve 15 Aralık 2012 tarihleri arasında rehber öğretmenler tarafından 9.sınıf velilerine yönelik uygulandığını söyledi. 
 

BELGELERİ VERİLDİ

Eğitime 180 veli katılırken, okul müdürü Orhan Yürükçü, 80 velinin oturumlara devam sağlayarak katılım belgesi almaya hak kazandığını, 35 velinin de aralıklı olarak da olsa bu programı takip ettiğini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından belge almaya hak kazanan velilere katılım belgeleri verildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10