Çetinkaya, dilencilere tepkili

Çerkezköy’de son günlerde görülen, dilencilerdeki artış, birçok insanın tepkisine neden oldu. Özellikle sakat ve sakatlığı kullanarak haksız kazanç elde edilmesine tepki gösteren Türkiye Sakatlar De

Çerkezköy 2.01.2013 20:11:00 0
Çetinkaya, dilencilere tepkili
SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Son birkaç ay içerisinde sokaklarda dilenen sakat insanların çoğaldığını belirten ve bu kişilerin sakatlığı kullanarak vatandaşlardan para dilenmelerini eleştiren Çetinkaya, konu ile alakalı olarak halkı bilgilendirmek adına basın toplantısı düzenledi. Dün saat 14.00’da dernek binasında kamuoyunu bilgilendirmek adına gerçekleştirmiş olduğu toplantıda, dilenen insanların dernekleri ile alakası olmadığını ifade eden Çetinkaya “Son zamanlarda sakatlar adını kullanan dilenciler, bizleri zor durumda bırakmıştır. Her zorluğu aşmayı başardık. Hiç bir üyemiz böyle bir eylem içerisinde olmamıştır. Biz sakat insan dilenir imajını yok etmek adına dik durmayı kendimize prensip edindik. Toplumda engelliler olduğunu duyurmayı başardık. Bizim adımızı kullanarak, kapı kapı dolaşıp para toplayan insanların, bizimle alakaları yoktur. Çerkezköy’ün adını kullanıp para toplamaya çalışıyorlar. Bu kişiler menfaat sağlamak için il dışından gelen kimselerdir” dedi.
 

DİLENCİLİK YAPMADIK

Sokaklarda sıklıkla görülmeye başlayan dilencilerin, herhangi bir derneklerinin olmadığını ya da kâğıt üzerinde bir derneğin mensupları olabileceğini ifade eden Çetinkaya “Bu dernekler gerçekte dernek olmayıp, menfaat temini için kâğıt üzerinde var gösterilmektedir. Çerkezköy Sakatlar Derneği olarak bir kapıya ya da herhangi bir kuruma giderek dilencilik yapmadık. Yapanlara da karşıyız. Yaptığımız çalışmalarla kamuoyunun taktirini kazanmış bir derneğiz. Bunun örneği Eğitim Öğretim ve Yaşam Evi inşaatımızdır. Bu konuda hem Belediye Başkanı hem de Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onların bu hizmetine layık olmaya çalışacağız” dedi.
 

ART NİYETTİR

Mavi kapak toplama kampanyasını ilk kez Çerkezköy’de kendilerinin başlatmış olduğunu söyleyen Çetinkaya “Bizim mavi kapakları toplayıp karşılığında tekerlekli sandalye alarak üyelerimize vermemiz, Türkiye’nin her tarafına yayılmıştır. Bazı takipler sonucunda bizim adımıza mavi kapakların toplanmakta olduğunu gördük. Bu kapaklar satılarak adını vermek istemediğim bir okulun ihtiyaçları için kullanılıyor. Başka bir okul müdürü de beni arayarak kapak topladıklarını ve bu kapakları satabilecekleri bir telefon numarası istedi. Yani çalışmış olduğumuz firmanın telefonunu istedi. Biz kendisine mavi kapakların tekerlekli sandalye haricinde kullanılmasının art niyet olacağını söyledik” diye konuştu. 
 

PROJE HAZIRLAYACAKLAR

7–8–9 Ocak’ta Trakya Kalkınma Ajansı Eğitim Programına katılacaklarını da ifade eden Çetinkaya “8 engelli arkadaşımızın katılacağı Vize’deki eğitim programı için hazırlıklarımızı yaptık. Bu bağlamda Vize’de ev tuttuk. Bu eğitimle engelli arkadaşlarımız, projelerle ailelerine katkı sağlayabileceklerdir” dedi.
 

 Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10