Her alan yeşil kalmalı

Çerkezköy Orman İşletme Şefliği yetkilileri, 2012 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri hakkında değerlendirmeler yaptı. Özellikle 2011 ve 2012 döneminde, yoğun çalışmalar sergiledikl

Çerkezköy 3.01.2013 20:44:00 0
Her alan yeşil kalmalı
OTOBAN BAĞLANTI YOLU AĞAÇLANDIRILDI
Çerkezköy merkez ve köylerinde, 2012 yılında özellikle üç ana dalda çalışmalarına ağırlık veren Orman İşletme Şefliği, 6100 ster odun elde etti. Ormanın ait bulunduğu köylüye satılan yakacak odunların, artan miktarı ise ihale ile satıldı. Konu ile alakalı olarak bilgiler veren Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu, sıklık bakımı çalışmalarıyla da 77 hektar alanda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “2011 ile 2012 sezonu içerisinde OSB Müdürlüğü ile organizeli bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda, Çerkezköy-Otoban bağlantı yolunda 15 bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu da 20 hektar alanı ihtiva etmektedir Çerkezköy Organize Bölgesi Müdürlüğü, ağaçlandırma hususunda çok duyarlı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
 

HER CİNS FİDAN

Edirne İstanbul Otoyolu fidan dikim çalışmaları kapsamında, muhtelif cinste fidanların dikileceğini söyleyen Ferhatoğlu “Dikimine başlamış olduğumuz 37 bin fidan, Karaçam, Fıstıkçamı, Sedir, Akasya, Çınar ve Akçaağaç cinslerinden oluşmaktadır. Bu ağaçların yapraklarını 12 ay dökmemesi, çevrenin yaşıl kalması açısından önemlidir” diye konuştu.
 
ORMANİÇİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
Orman içi çalışmalarının da değişik alanlarda devam ettiğini söyleyen Ferhatoğlu “İşletme Şefliğimiz yine OSB işbirliği ile 28 hektarlık bir alanda orman içi çalışmalar yapmıştır. 2011 yılı sonu ve 2012 yılı içerisinde ormanlarımızın ihtiyaç duyulan kısımlarında, ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızda da özellikle Meşe, Akasya ve Ihlamur cinsi ağaçların yer almasına özen gösterdik” dedi.
 

YILSONUNDA BİTİRİLECEK

Bu çalışmalarda projelendirmenin, Orman İşletme Şefliği tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Frehatoğlu “OSB Müdürlüğünün bu çalışmalarına dairemiz, fidan yerlerinin açılması ve fidanların temini şeklinde yardımcı olmaktadır. Biz, kurumların bu yöndeki taleplerini değerlendirerek, ihtiyaç duydukları miktarda fidanı, Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Mühendisliğinden alarak, çalışmalarını destekliyoruz. OSB Müdürlüğü ile 2012’de başlatmış olduğumuz yeni bir çalışma ile Edirne İstanbul Otoyolunda, 45 hektarlık bir alanı ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Bu alana, 37 bin fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu çalışmamızı da 2013 yılında bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10