Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti toplandı

Çerkezköy OSB öncülüğünde, Tekirdağ Sanayi Odasının kuruluş çalışmalarını yürütmek üzere 12 Aralık 2012 tarihinde, Çorlu Deri OSB, Velimeşe Islah OSB, Ergene1 Islah OSB, Ergene2 Islah OSB

Tekirdağ 17.01.2013 22:12:00 0
Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti toplandı
HEDEF BİN İMZA
Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da Tekirdağ Sanayi Odasının kurulması yönünde olumlu yaklaştığı yönünde duyumlar aldığını belirterek, çalışmalar kapsamında Tekirdağ sınırları içerisinde faaliyet gösteren 513 sanayi kuruluşundan Tekirdağ Sanayi Odasının kurulması için imza toplandığını, ama hedeflerinin bin imza olduğunu söyledi. 13 Şubat’a kadar bin imzaya ulaşılması için gerekli gayretin Müteşebbis Heyet Üyeleri tarafından gösterileceğini ifade eden Sarıoğlu, aynı gayreti henüz imza veremeyen sanayicilerden de beklediklerini belirtti.
 
BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILACAK  
13 Şubat’ta yapılmasını planladıkları Müteşebbis Heyet toplantısına Tekirdağ Milletvekillerini ve Tekirdağ Valisi’ni de davet edeceklerini söyleyen Sarıoğlu, Şubat ayı sonunda Ticaret ve Gümrük Bakanlığı’na Tekirdağ Sanayi Odasının kurulması için gerekli başvuruyu yapacaklarını belirtti. Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti toplantının ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM 
Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu, yapılan çalışmalar hakkında Vali Yerlikaya’ya bilgiler aktararak, kendilerinin de desteğini beklediklerini belirtti. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da Tekirdağ’da göreve başlamadan önce Tekirdağ gibi bir Sanayi Bölgesinde Sanayi Odasının olmadığını öğrenince şaşırdığını, çalışmalar hakkında bilgisi olduğunu ve desteklediğini çeşitli platformlarda dile getirdiğini belirterek, Tekirdağ Sanayi Odasının biran önce kurulması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. 
 
BAKAN ERGÜN DE DESTEKLİYOR
Vali Yerlikaya, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti üyelerine, geçen hafta Tekirdağ’da Islah OSB çalışmaları nedeniyle Ankara’daki temaslarında elde edilen gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile de görüştüğünü, kendisine Tekirdağ Sanayi Odası Kuruluş Çalışmalarının başladığını ve kısa sürede tamamlanacağını aktardığını ifade eden Yerlikaya, Bakan Nihat Ergün’ün de bu çalışmayı olumlu karşılayıp desteklediğini belirtti. Vali Yerlikaya, Tekirdağ gibi sanayisi yoğun, büyükşehir olmuş bir ilde Sanayi Odasının ve Ticaret Odalarının ayrı ayrı faaliyet göstermelerinin temsil ettikleri işadamları için önemli olacağını, bunun bir ayrılığa sebep olmayacağını aksine Sanayici ile Ticaret Erbaplarının kendi aralarında ayrı ayrı daha verimli çalışmalar sergileyebilecekleri gibi ortak çalışmalar da sergileyebileceklerini belirtti.
 
TİCARET ODASI OLARAK DEVAM EDECEKLER
Tekirdağ Sanayi Odası kurulunca Tekirdağ’da faaliyet gösteren 5 Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Ticaret Odası” olarak faaliyetlerine devam edeceği, sorunları, beklentileri, riskleri daha farklı olan, sayıca çok elaman çalıştıran sanayici sıfatına haiz tüm işletmelerin, Tekirdağ Sanayi Odası çatısı altında toplanacağı belirtilerek “Sanayiciler, daha önce Ticaret ve Sanayi Odasında almış oldukları tüm hizmetleri Sanayi Odasından alabileceklerdir. Tekirdağ Sanayi Odası, Sanayi Kuruluşlarının yoğun olduğu bölgelerde temsilcilikler açarak İlimiz Sanayicilerine yerinde ve zamanında hizmet vermeyi hedeflemektedir” denildi.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10