“Termik santral istemiyoruz”

Şarköy'de Kızılcaterzi köyü yakınlarına özel bir firma tarafından yapılması planlanan termik santral projesi, köylülerin tepkisine neden oluyor.

Şarköy 18.01.2013 22:01:00 0
“Termik santral istemiyoruz”

 Çerkezköy Haber – Şarköy’de özel bir şirket tarafından yapılması planlanan termik santral projesinin, yapılacak araziye uygun olmadığını ifade eden Şarköy Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Oluşturulan bilirkişi heyeti, keşif yapmak üzere önceki gün köye gelirken, firma yetkilileri de keşifte hazır bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve partililer de termik santral istemeyen dernek üyeleri ve köylülere destek verdi. Jandarma ekipleri keşif alanında geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

ENERJİYE KARŞI DEĞİLİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Şarköy Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu, arazinin dörtte üçünün ormanla, dörtte bir kısmının ise denizle kaplı olduğunu, bu araziye yapılmak istenen termik santralin, turizm cenneti olan doğa harikası bölgeyi yok edeceğini belirtti. Enerji karşıtı olmadıklarını söyleyen Sadunoğlu, Ülkemizin enerji ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Biz buraya doğayı denizi yok etmeyecek rüzgar enerjisi, güneş enerjisi yapılmasını istiyoruz. Aynı zamanda burası sit alanı, tarım arazisi. Güzelim bölgeye nasıl ÇED raporu veriliyor, ona karşı çıkıyoruz" dedi. Termik santral yapmak isteyen firmanın yetkilileri de “Bu proje için çok sayıda kurumdan fikir aldık, burası bizim seçtiğimiz bir arazi değil, devletin seçtiği ve bize önerdiği bir arazi” dedi. Bu bölgede enerjinin olmadığını ve bu santralin Trakya ile Anadolu'ya enerji bağlantısı yapacağını ifade eden yetkililer, bu santral yapılmazsa Yunanistan’a bağımlı kalınacağını söyledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10