“Sıcak para gelmeden ekonomiyi götüremezler”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz' sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 'Eğer sen hakikaten IMF'ye borç verebilecek durumda

Bölgede Gündem 18.01.2013 22:03:00 0
“Sıcak para gelmeden ekonomiyi götüremezler”

 Çerkezköy Haber - Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

 

EKONOMİ POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen salı günü Meclis'teki Grup Toplantısı'nda söylediği "IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz" sözlerini de eleştiren Öztrak “Bakıyorum da Başbakan bu IMF olayını çok tekrarlıyor. Kullandıysan ödeyeceksin. Ama sen borç ödemesini 2008 yılında bitirdin. Yola bizimle beraber çıkan Brezilya 2005 yılında IMF'ye borcunu ödedi. Şimdi kalkmış diyor ki 'IMF'ye 5 milyar dolar vereceğiz.' Bu borç anlaşmasını imzalamadan önce Ali Babacan gitti, IMF Başkanı Christine Lagarde ile görüştü ve dedi ki 'Ben bu parayı senin kasanda tutarım, istediğim an o gün geri verirsin.' Şimdi bu borç vermek mi? Her konuda böyleler. Diyor ki 'Müjdeler olsun, rezervlerimiz 110 milyar dolara çıktı.' Senin rezervin 110 milyar dolara çıktı da senin kısa vadeli borcun ne kadar? O da 100 milyar. Peki sen nasıl devraldın? Rezervlerimiz kısa vadeli borcun yaklaşık iki katıyken bu iktidara devredildi. Şimdi kısa vadeli borç kadar rezerv var" dedi.
 

ALDATMACAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına oranla rezervleri kendine benzeyen ekonomiler arasında en düşük ülke olduğunu ifade eden Öztrak, “Merkez Bankası'nın raporlarına baksınlar. Uluslararası para fonunun borç veriyoruz dedikleri raporlarına baksınlar. Büyük bir aldatmacayla karşı karşıyayız. Eğer sen hakikaten IMF'ye borç verebilecek durumdaysan, niye kamu işçisine para vermiyorsun? Niye asgari ücrete günde sadece bir lira zam verdin? Ne IMF'ye borç verecek halleri vardır ne de dışarıdan sıcak para gelmeden bu ekonomiyi götürecek halleri kalmıştır. Kendileri de bunun farkındadır ve dışarıya sürekli taahhütler veriyorlar. 'Türkiye'ye parayı getirin muhakkak kazanacaksınız' diyorlar” şeklinde konuştu. Faik Öztrak açıklamalarının ardından bir süre partililerle sohbet etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10