TGB Çerkezköy temsilciliği Mumcu’yu andı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çerkezköy üyeleri, dün yaptıkları basın açıklamasıyla Uğur Mumcu'yu andı.

Çerkezköy 24.01.2013 00:18:00 0
TGB Çerkezköy temsilciliği Mumcu’yu andı

 “DİK DURUŞLU ARAŞTIRMACI BİR GAZETECİYDİ”

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 20.yılında rahmet ve hasretle andıklarını belirten TGB Çerkezköy Üyesi Figen Karagöz “O daha gençlik yıllarında bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmayacağını kavramış; etkin, coşkulu, çok okuyan, araştıran ve sorgulayan bir aydındı. 20 yaşındayken Türk Sosyalizmi başlıklı yazısıyla Yusuf Nadi makale yarışmasını kazandı. 1961’de girdiği Hukuk Fakültesini 1965 yılında bitirdi ve bir süre avukatlık yaptı. 12 Mart 1971 tarihli faşist darbeden bütün ileri ve aydınlar gibi nasibini alır. Askerliğini yapmak üzereyken tutuklanır ve sakıncalı yaftası yer fakat tavrından asla taviz vermez. Tutukluluğun sona ermesiyle askerlik görevini tamamlar. Gazetecilik yapmanın düşüncesine daha uygun olacağını anlar. Sonrasında ise kalemini; Yön, Devrim, Türk Solu, Ortam, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam ve Cumhuriyet gazetelerinde eğmeden konuşturur. İlkelerinden hiçbir zaman ödün vermeyen, dik duruşlu araştırmacı bir gazeteciydi” diye konuştu.
 

“TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTEYENLERİN HEDEFİ OLMUŞTUR”

Uğur Mumcu’nun Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, halkçı bir Türkiye’nin yılmaz savunucusu, devrimci, hep emekten yana olan bir aydın olduğunu ifade eden Karagöz “Karlı bir Pazar sabahı karşısına fikri olarak çıkacak cesareti olmayan kim olduğunu bilmeyen, yüzü karanlık, fikri satılık yurt düşmanları tarafından haince tuzağa düşürülmüştür. Her yazısında teröre karşı çıkan, terörün perde arkasındakileri gün yüzüne çıkarma savaşı veren, İslami terör örgütlerinin giderek tehlikeli bir konuma geçtiğini söyleyen ve bu gelişmenin yalnızca darbecilerin ve emperyalistlerin çıkarlarına yarayacağını sürekli yazan Cumhuriyetin yürekli delikanlısı Uğur Mumcu demokrasi düşmanlarının ve Türkiye’yi bölmek isteyenlerin hedefi olmuştur” dedi.
 

“KARANLIK ODAKLAR FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR”

1993 yılından itibaren Uğur Mumcu’nun faillerinin bulunamadığını belirten Karagöz “Bunun arkasındaki karanlık odaklar hala faaliyetlerini o gün ki gibi devam ettirmektedir. Aydın gazetecilerimizi öldürmeseler dahi zindanlarda yaşayan ölüler haline getirmek istiyorlar. Biz Türkiye Gençlik Birliği olarak aydınlık bir dünyanın Uğur Mumcu gibi devrimci gazetecilerimizin fikirlerini özgürce söylediği bir ortamın sağlanacağına inanıyor ve bu inancı paylaşmanın verdiği güçle Mumcu’nun düşüncelerinin gelecek kuşakları da aydınlatacağını biliyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10