Öğrencilerin gururlandıran başarısı

Northstar Innovation’un Gıdahattı Dergisi desteği ile düzenlediği “İnovasyon Projeleri Yarışması”nda Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2012 yılı lisans mezunu Zeynep Bakk

Tekirdağ 26.01.2013 00:00:00 0
Öğrencilerin gururlandıran başarısı

 Çerkezköy Haber - Yıldız Holding'in inovasyon şirketi Northstar'ın, üniversite-kamu-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve bilimsel projeleri ticari değere dönüştürmek için Gıdahattı dergisi desteği ile başlattığı “İnovasyon Projeleri Yarışması – Baş Döndüren Fikirler 2012”nin ödül töreni, İstanbul Sheraton Maslak Otel’de yapıldı.

 
Gıda güvenliğine, çevre korumaya, tüketici memnuniyetine, ticaretin gelişmesine sürdürülebilirlik ekseninde katkıda bulunabilecek özgün fikirlerin önünü açacak inovasyonu ve üniversite-kamu-sanayi etkileşimini teşvik etmeyi amaçlayan yarışma öncesi, 4 şehirde, 19 üniversitede toplantılar yapıldı. Hazırlanan web sitesi 900 binden fazla tık alarak 35 bin 500 ziyaretçiye ulaştı. Siteye 60.000’den fazla e-posta gönderildi. Yarışmaya, 19 şehir ve 53 üniversiteden 100’den fazla proje başvurdu. Yeni Proses/Gıda Teknolojisi, Yeni Ambalaj/Ambalajlı Gıda olmak üzere iki kategoride yenilikçi projeleri değerlendiren seçici kurul başvuran 100’den fazla projeyi 12’ye indirdi.
 
Yarışmada birincilik ödüllerini; Yeni Proses/Gıda Teknolojisi Kategorisi'nde ODTÜ'den İlkem Demirkesen Mert alırken, Yeni Ambalaj/Ambalajlı Gıda Kategorisi'nde de Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 2012 yılı lisans mezunu, İstanbul Teknik Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Zeynep Bakkaloğlu aldı. Zeynep Bakkaloğlu’nun, aynı zamanda NKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans eğitiminde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında aldığı “Gıda Sanayinde Yeni Gelişmeler” dersinde hazırladığı çalışma olan “Görme Engelliler için Ambalaj Tasarımları” projesi, Üniversite, sanayi ve kamu kurumlarının önde gelen temsilcilerinden oluşan jürinin büyük beğenisini kazandı. Proje ile görme engellilerin alışverişteki zorluklarını en aza indirmek için gıda ambalajı tasarımı amaçlandığı belirtildi. Gıdanın üretim tarihi ve yeri, son tüketim tarihi, gıdanın besin ve enerji değerleri, içeriği, markası ve gramajı hakkındaki bilgileri görme engelli tüketicilere sunan ambalaj tasarımlarıyla, görme engellilerin hem market raflarındaki ürünü sorunsuz bir şekilde tanıyarak alması, hem de kullanırken zorluk çekmemesi sağlanacak.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10