37 bin 311 öğrenci karne sevinci yaşadı

17 Eylül Pazartesi günü başlayan 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi dün sona erdi. Çerkezköy merkez, belde ve köylerde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 37 bin 311 öğrenci,

Çerkezköy 26.01.2013 00:02:00 0
37 bin 311 öğrenci karne sevinci yaşadı

 Çerkezköy Haber - 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi dün sona erdi. Çerkezköy İlçe merkezi, Kapaklı, Veliköy, Karaağaç, Kızılpınar ve 5 köyde eğitim gören 37 bin 311 öğrenci, ilk yarıyıldaki çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alarak tatile çıktılar.

 

SEVİNCE VELİLER DE ORTAK OLDU

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de dün karne heyecanı yaşandı. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 37 bin 311 öğrenci karne heyecanı yaşarken, bin 408 öğretmen de öğrenciler gibi yarıyıl tatiline girdi. Çerkezköy'deki bütün okullar, düzenledikleri mini programlarla öğrenci ve velilerin karne sevincine ortak oldular. Sınıflarda öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerin sevinçli ve heyecanlı olduğu gözlendi. Öğretmenlerinin elini öperek karnelerini alan minik öğrencilerin yaptıkları ilk şey heyecanla bekledikleri karnelerinin not bölümünü incelemek oldu.
 

11 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Öğrencilerin ve öğretmenlerin iki haftalık tatilinin ardından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 11 Şubat’ta başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 15 Haziran 2013'te tamamlanacak.
 

“BAŞARIDAN DOLAYI KUTLUYORUM”

Yarı yıl tatili sonrası açıklama yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal “37 bin 311 öğrencimiz ve 1408 öğretmenimiz yarı yıl tatiline girdiler” dedi. Öğrencilere de seslenen Zenginal “Ülkemizin geleceği olan sevgili öğrencilerim, birinci dönemin bitip tatile girmenin sevincini yaşadığınızı biliyorum. Derslerinizde göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sizleri kutlarım. Bazı öğrencilerimiz çok çalışmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı dersleri başarısız olmuş olabilir. Bu durum dünyanın sonu değildir. Böyle durumda bulunan öğrencilerimiz eksiklerini tamamlayarak yaptıkları hataları tekrarlamayarak başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.
 

“KİTAP OKUYUNUZ”

Özellikle zayıfı olan öğrencilerin yarı yıl tatilinde ders çalışmaları tavsiyesinde bulunan Zenginal “Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirerek dönemin vermiş olduğu yorgunluğunuzu üzerinden atarken aynı zamanda gelecek dönem için hazırlıklarınızı yapınız. Geziniz, oynayınız ama mutlaka kitap okuyunuz” diye konuştu.
 

“BAŞARISIZLIĞIN NEDENİNİ KENDİMİZDE ARAMALIYIZ”

Yarıyıl tatiline giren öğrencilerin velilerine de seslenen Zenginal “Anne ve babalar, çocuklarınızın başarısından dolayı gurur duyduğunuzu, başarısızlığında ise üzüldüğünüzü biliyoruz. Çocuklarımıza yapabileceğimiz en iyi şey onları çok iyi tanımaktan geçer. Çocuklarımızın başarılı ve eksik yönlerini bilmemiz onların geleceklerinin şekillenmesinde katkı sağlayacaktır. Çocuklarımızın zayıf notları karşısında paniğe kapılmadan, başarısızlığın sebeplerini araştırmalı ve çocuklarınızla birlikte ortak çözümler aramalıyız. Çocuklarınıza güvenerek yakın ilgi göstererek onlara destek olunuz. Çocuklarınızın kaygılarını artıracak yaklaşımlardan kaçınız. Öğrencilerimizin başarısızlığının nedeni biraz da kendimizde aramalıyız. Çünkü, çocuğun okulunu sadece karneden karneye hatırlayan velilerimizin hiç mi suçu yok? Biraz da mantıklı yaklaşımla kendimizi de eleştirmeliyiz ve buna göre çocuklarımıza daha iyi davranmalıyız” dedi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının ilk döneminde görev yapan öğretmen ve idarecilere de teşekkür eden Zenginal “2013-2013 öğretim yılının birinci döneminin bitmesi ile birlikte dönem boyunca yaptığınız çalışmalardan, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde gösterdiğiniz gayretlerden dolayı sizleri kutluyorum. Öğrenci, öğretmen, idareci ve bütün velilerimize sağlık ve mutluluklarla dolu nice yıllar geçirmeleri dileği ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimizi sağlıklı huzurlu bir tatil dilerim” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10