Ülkücüler kahvaltıda bir araya geldi

Atatürk Caddesi üzerindeki yeni yerine taşınan Çerkezköy Ülkü Ocakları, düzenlediği kahvaltıda partili ocaklı birçok ismi bir arya getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Millet Vekili Bülent Belen,

Çerkezköy 27.01.2013 18:53:00 0
Ülkücüler kahvaltıda bir araya geldi

 CUMHURİYETİN DEĞERLERİ YAŞATILACAK

Cumartesi günü saat 10.30’da Çerkezköy Ülkü Ocaklarının davetlisi olarak Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Millet Vekili Bülent Belen ve MKYK Üyesi Erdem Karakoç'un katıldığı kahvaltıya Çerkezköy'de görev yapmış Ülkü Ocakları eski başkanlarının yanı sıra çok sayıda eski yeni parti yöneticileri katıldı. Kahvaltıda konuşan Tekirdağ Milletvekili Belen, ülke için Ülkü Ocaklarının önemine işaret ederek yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de Ülkü Ocaklarının Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini emanet edeceği milli ve manevi refleksleri gelişmiş gençlerin yetiştirildiği önemli ekollerden biri olduğunu ifade etti. Belen “Özellikle Ülkemizin batı bölgelerinde, çocuklarımız kafelerde zehirlenmekte sokaklarda harcanmaktadır. Ocaklarımızın başlıca görevlerinden biri manevi değerlerle donatılmış milli şuurla yoğrulmuş gelecek seçimlerin hesaplarının yapılacağı değil gelecek nesillerin hesaplarının yapılarak eğitimli kültürlü ve bilgili gençlerimizin ana kucağından asker ocağına gidene kadar geçeceği köprüdür Ülkü ocakları. Gençlerimizi tehdit eden zararlı alışkanlıklardan uzak tutan, onların ülkemize ve millete daha faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan bir okuldur ülkü ocakları. Ocaklarımız var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimizin değerleri yaşatılacaktır” dedi.
 

ÇERKEZKÖY İLKLERDEN

Çerkezköy’ün ülkücü hareketin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Belen “Ülkemizde  ilk tabelanın asıldığı ilçelerin başında Çerkezköy gelmektedir. Teşkilatlanmada hiçbir zaman sıkıntılarımız olmamıştır. Bundan sonra olmayacağına inanıyorum. Bu gücünüzü  sahaya yansıtmanızı bekliyorum. Çalışmaların, teşkilat ve Ülkü Ocakları işbirliği çerçevesinde en güzel şekilde icra edileceğine inanıyorum. Bu kutlu yolda şuurunuz açık yolunuz aydınlık olsun” diye konuştu.
 

ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ

Kahvaltıya ev sahipliği yapan Çerkezköy Ülkü Ocakları başkanı Tüncay Aktuğ da konuşmasında “Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir diyen Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in bizlere bıraktığı en büyük miraslardan biri Ülkü Ocakları ve Ülkücü Ahlak ve faziletidir. Gayemiz  ''Türk-İslâm Ülkücüsü, İslâm'ın ahlâk ve faziletine göre yaşamak azim ve kararlığında Allah’a kulluk bilinci ile bilgili öz güven sahibi gençlerin yetişmesi Türk milletine  hizmet etmesidir. Her ülkücü gencin uhdesinde  Allah ve Resulünü sevip ve övdüğü ahlâka sahip olma iradesi yatmaktadır. Ülkücü her şeyden önce ve evvel İslam ahlâkı üzerine yaşamalı ve tavırlarını, hareketlerini buna göre ayarlamalıdır” dedi. Aktuğ, taşındıkları yeni binanın Ülkücü gençlerin her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte ve herkesin ulaşabileceği merkezi bir konumda olmasına dikkat ettiklerini söyledi.
 

İSTİŞARE TOPLANTILARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Ocağın konumu ve fiziki şartları itibarı ile Çerkezköy’deki her gencin beklentilerine cevap verecek bir konuma getirildiğini ifade eden Aktuğ “Ocağımızın Çerkezköy’ün en  merkezi yerinde olması yönünde gayretlerimiz oldu. İçerisini de amaçlarımız doğrultusunda mescidinden bilim teknoloji odasına konferans salonuna kadar dizayn ettik. Bundan sonra istişare toplantılarımıza ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.
 

PARTİ İÇİ MUHALEFET YANLIŞ

Programda konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da camiaya mensup olanların hiç kimsenin etkisinde kalmadan, parti için elele çalışması gerektiğine işaret etti. Genel ve yerel yönetimlerin birçok eksikliği olmasına rağmen onları eleştirmek yerine parti içerisinde muhalefet oluşturmanın yanlış olduğunu söyleyen Ordu “Herkes sisteme uymak zorundadır. İlçe adına, il adına ve Genel Başkan adına gerekli ve gereksiz eleştiriler yapılmaktadır. Çerkezköy, yerel yönetim bazında içler acısı durumda. Önce bu yönetimin devralınması, daha sonra da parti içerisinde eleştiriler yapılmalıdır. Herkes görevini layıkı ile yerine getirmek zorundadır” dedi.
 

HEDEFİMİZ YÜZDE 25 OLMALI

Toplantıda konuşan MKYK Üyesi Erdem Karakoç da MHP’ye diğer parti teşkilatlarından katılmaların yoğunluk kazandığını belirterek “Birçok teşkilatımıza diğer partilerden katılımlar gerçekleşmektedir. Önümüzdeki seçim sürecine çok az bir zaman kaldı. Bu zamanı yerli yerinde kullanmak zorundayız. Davamız Osmanlı’nın kültürü üzerine inşa edilmiş bir davadır. Yüzde 20 görünen MHP varlığını, en azından yüzde 25’lere taşımakla hepimiz görevliyiz. Bülent Belen kendi haline bırakılamayacağı gibi, Mustafa Ordu da kendi haline bırakılmamalıdır. Siz gençler bizimle birlikte el ele vererek gece gündüz çalışacaksınız. Teşkilatı nasıl aldığınızdan ziyade, nereye taşıdığınız önemlidir. Gelecek için daha neler yapabiliriz üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırmak zorundayız” dedi.  MKYK Üyesi Erdem Karakoç, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Macit, Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Şaban Kardeş, Fatih Berber, İlker Yücel ve Ülkü Ocaklarına mensup yaklaşık yüz kişinin katıldığı kahvaltılı istişare toplantısı yaklaşık üç saat sürdü.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10