Marmara çevre Platformu toplandı

Marmara Çevre Platformu’nun (MARÇEP) 43. toplantısı, Çorlu’da düzenlendi.

Çorlu 28.01.2013 20:08:00 0
Marmara çevre Platformu toplandı

 ANAYASA’DA TANINMIŞ BİR HAK

Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantının konuşan Dönem Sekreteri Ramadan Cesur, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının, Anayasada tanımlanmış, tüm vatandaşların devletten beklediği, sorumlusunun devlet olduğu bir hak olduğunu belirtti. Sağlıklı çevrenin, diğer bütün yaşam haklarının var olup olmayacağını belirlediğini ifade eden cesur “Sağlık, yaşamın temel koşuludur. Sağlık, insanın hastalık dışında her yönden tam bir iyilik halidir. Çevrenin sağlıklı olması bireyin sağlığını, bireyin sağlığı ise toplumun sağlığını güvence altına almanın temel koşuludur” dedi.
 

ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR YAŞANIYOR

Ramadan cesur, zaman zaman insanların çevre açısından sıkıntılar yaşadığını belirterek “Marmara Bölgesi, ülkemizin endüstri ve ticaret merkezlerinin yoğunlaştığı bir bölge olması nedeniyle, aynı oranda nüfus yoğunlaşması da yaşamaktadır. Bu aşırı nüfus; çarpık yapılaşma, altyapı sorunları, tarım alanlarının yapılaşma alanları tarafından yok edilmesi, çöp ve atık üretiminin aşırılaşması, hava kirliliği gibi sorunların da yoğunlaşması meselesini ortaya çıkarmaktadır. Şunu rahatça söyleyebiliyoruz: Ana sorun; sanayileşme ve kentleşmede yaşanan çarpıklıktır” dedi.
 

HİÇBİR ENGEL YOK

Günlük yaşamak, günü kurtarmak yerine; geleceğini planlayan,  özgür iradesi ile karar alan, çevresine duyarlı, ilgili ve katılımcı bir toplumun sağlıklı bir toplum olmanın önünde hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Cesur “Sağlıklı toplum, sağlıklı bir çevre ile mümkündür. Bunu sağlamak hepimizin görevidir” diye konuştu. Avukat Bülent Kaçar “Trakya Çevre Sorunlarında Hukuksal Boyut”, İğneada Çevre Derneği Başkanı Yaşar Mersin “İğneada Termik Santral”, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Dr. Yavuz Dizdar ‘Beslenme ve Sağlık”, Namık Kemal Üniversitesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Tarım Topraklarının Kirlenmesi” konulu sunum yaptı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10