Kentsel Dönüşüm Projesi değerlendirildi

İl merkezi ve ilçelerdeki Roman dernek başkanlarının ve temsilcilerinin katılımıyla “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantının 2.si dün gerçekleşt

Tekirdağ 28.01.2013 20:10:00 0
Kentsel Dönüşüm Projesi değerlendirildi

 İKİNCİSİ YAPILDI

Saat 09.00’da Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk toplantıdan bugüne kadar yapılan çalışmalar ve alınan mesafeler değerlendirildi. Toplantıda konuşma yapan Vali Ali Yerlikaya “İlk toplantıdan bugüne kadar, Tekirdağ’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, kaç tane sosyal konut yapıldığı ve yapılan bu konutların kaç tanesinin roman vatandaşlarımıza verildiğinin tespiti ile üzerinde arsa kaydı olmayan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfında kaydı bulunan roman vatandaşların da bu konutlardan yararlanmaları için yeni ek sosyal konut sayısının tespiti yapıldı. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde, Ankara’da Tekirdağ Milletvekillerine de sunulacak” dedi.
 

NE GEREKİYORSA YAPILACAK

Eğer kentsel dönüşüm yapılacak yerin üzerinde arsa, konut mülkiyeti varsa; burada gönüllülük esasına bakılmayacağını ve kanunen ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Yerlikaya, bu çalışmalarla ilgili Belediye Meclisleri ne karar alırsa, bunun oy çokluğu ile uygulanacağını söyledi.
 

HIZ VERİLMELİ

Vali Ali Yerlikaya, belediyelerin depremsellikle ilgili çalışmalarına hız vermesi gerektiğini ve yine arıtma tesislerinin vakit kaybetmeksizin kurulması gerektiğini ifade etti. 126,5 kilometrelik sahil şeridinin korunup Tekirdağlıların hizmetine sunulması konusundaki görüşünü de paylaşan Yerlikaya, evsel arıtmalarla ilgili sahil bandındaki konutlara 2013 yılının ilk yarısında inceleme yapılacağını söyledi. Yerlikaya “TOKİ Emlak Daire Başkanı ve Kentsel Yenileme Daire Başkanının da katılımı ile bir toplantı yapılacak” dedi. 
 

GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Tekirdağ belediye temsilcisi ile ilçe belediye başkanları, Roman dernek başkan ve temsilcileri görüşlerini dile getirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, belediye başkanları ve temsilcileri ile Roman derneklerinden başkanlar ve temsilciler katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10