ÇTSO seçimleri 2 ay ertelendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği oda ve borsa seçimleri için erteleme talebinde bulundu.

Çerkezköy 28.01.2013 20:11:00 0
ÇTSO seçimleri 2 ay ertelendi

 TOBB’DAN ERTELEME TALEBİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada “yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğimize yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen ilgili bakanlığımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.
 

İTİRAZDA BULUNAN İLK ODA

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Uz ve Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz da 14 Ocak’ta Ankara’ya giderek, daha NACE kodları TOBB’un ekranına düşmeden itirazda bulunmuş ve meslek gruplarının yeniden düzenlenmesini istemişti. 2009 yılında yapılan organ seçimlerinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplam üye sayısı 2 bin 600 iken, 11 değişik meslek grubunda 77 meslek komitesi üyesi, 33 meclis üyesinin seçildiğini belirten 2012 yılı sonu itibari ile mevcut bulunan kayıtlı üye sayısının 3 bin 116’ya yükseldiğini belirten Kesim, Uz ve Yılmaz, odada mevcut bulunan 11 meslek grubunun 9 meslek grubuna düşürüldüğünü belirtmişti.
 

MESLEK GRUPLARINA İTİRAZ ETMİŞLERDİ

Ankara’da TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüşen Yılmaz, Uz ve Kesim ilk itirazı gerçekleştiren oda olarak, hem TOBB’a hem de bakanlığa verdikleri itiraz dilekçeleri ile; 2012 yılında odada bulunan 11 meslek grubunun başlıkları değiştirilmeden, yeni nace kodlu şirketlerin aynı ve birbirlerine yakın meslek grubu başlıkları altında toplanarak oluşan adil ve tarafsız bir üye listesinin odaya gönderilmesini ve organ seçimlerinin 11 grup veya daha üzerinde grup sayısıyla yapılmasını talep etmişti.
 

2 AY ERTELENDİ

2 bin 750 üyesinin bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 13 grupta seçime gidecek olmasına rağmen üye sayısı 3 bini aşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek grubu sayısının 11’den 9’a düşürülmesi bazı üyelerin de tepkisine neden olmuştu. Bugün toplanan Bakanlar Kurulu TOBB'un talebini de değerlendirdi. Bakanlar Kurulu seçimlerin 2 ay ertelenmesine karar verdi 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10