Günde 3 işçi, iş kazasından hayatını kaybediyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi işbirliği ile “Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi” önceki gün Ã??

Çorlu 30.01.2013 21:26:00 0
Günde 3 işçi, iş kazasından hayatını kaybediyor

 UZMANLIK PROGRAMLARI AÇILACAK

Program sabah 09:30’da başladı. Programın açılış konuşmasını yapan PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, ticaret ve sanayi odaları ile yapılan bu iş birliklerinin artmasının Trakya bölgesinin ve Çorlu’nun kalkınmasına çok fazla desteği olduğunu belirtti. Dernek, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve odaların bu tür etkinlikler ile güçler birliği oluşturacağını, her bir işbirliğinin gelecekteki büyüme adımlarından birisine vesile olduğunu ifade eden Çetin, PERYÖN olarak Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde birçok alanda sertifikalı uzmanlık programı açacaklarını belirtti. Çetin, insan kaynakları, kişisel gelişim, diksiyon ve iletişim tabanlı birçok konuda eğitim hedeflerini 2013’te hem üyelere hem de bölgeye açık bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtti.
 

AMAÇ, İŞÇİNİN HAKLARININ SAĞLANMASI

Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Kılıçoğlu, 4857 Sayılı İş Kanunu hakkındaki sunum ve anlatımıyla zirvenin ilk konuşmacısı oldu. 4857 Sayılı Kanunda gerçekleştirilen bir çok gelişme ve değişime değinen Kılıçoğlu iş kanununun amacının, işçinin temel haklarının sağlanması olduğunu belirtti.
 

DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATTI

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Gülsevil Alpagut da 6356 Sayılı Toplu İş Sözleşmeleri ve Sendikalar Kanunu ile ilgili sunum yaptı. Alpagut, yeni kanundaki tüm değişiklikleri, geçici maddeleri, yönetmelikleri, sendika kurma, sendikaya üye olma, sendikal faaliyetler gibi bir çok konu ile ilgili en güncel bilgileri açıkladı.
 

 İŞ KAZALARININ ACI BİLANÇOSU

İş Hukukçusu Doç. Dr. Erdem Özdemir de “Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Özdemir, 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Hukuki Boyutunun anlatımı ile sunumuna başladı. İş kazalarına ilişkin ilginç bir istatistiği ortaya koyan Özdemir, iş kazalarının yüzde 72’sinin 50’den az işçi çalıştıran yerlerde olduğunu, günde ortalama üç işçinin de bir şekilde iş kazası sebepleriyle hayatını yitirdiğini belirtti. Özdemir, işveren ve işçinin kanun kapsamındaki hükümlülükleri konusunda da bilgiler verdi.  Sunumların ardından Mustafa Kılıçoğlu, Gülsevil Alpagut ve Erdem Özdemir, katılımcıların sorularını yanıtladı.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10