“AB süreci yerelde başlar”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Türk Yerel

Çerkezköy 1.02.2013 19:31:00 0
“AB süreci yerelde başlar”

 YEREL MEDYA MENSUPLARINA HİTAP EDİYOR

Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi ile, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olmasının amaçlandığı ifade etti. Bu projeyle, Bakanlık tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geldi. Seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de katılımcılara sunuldu.
 

PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

İlk günkü seminere Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Avrupa Birliği Müsteşar Yardımcısı Dr. F. H. Burak Erdenir, İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, protokol mensuplarına zeytinyağı ve çeşitli yöresel hediyeler verdi. Açılış konuşmalarının ardından uzmanlar tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı'nın çalışmaları ve proje hakkında bilgilendirme ve Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanlığı sunumu yapıldı. Daha sonra, "Türk Yerel Medyasının AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması" konulu panel gerçekleştirildi.
 

TÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ

Katılımcılara Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin kuruluşu, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği yeni teşkilat kanunu, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kuruluşu, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yürüttüğü faaliyetler, Avrupa Birliği hibe programlarına nasıl başvurulacağı,  sivil toplum diyalogu, Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi, Türkiye’nin Avrupa Birliği iletişim stratejisi, üyeliğin karşılıklı etkileri, Tek Pazar ve rekabet başkanlığı, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakere süreci, Türkiye’nin AB gündemi konularında bilgiler verildi. Çerkezköy’den seminere katılan Gazeteci Şaban Kardeş de her kurumu ile AB uyum sürecine hazırlanan bakanlığın Türkiye’deki gazetecilerin sorunlarına da AB normlarında çözüm üretmesini istedi.
 

 

 

KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ

Projenin Balıkesir etabındaki 2. ve son gününde ise, Türkiye - AB Müzakere Süreci, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı sunumu, Balıkesir'in tarihi ve turistlik mekanlarının ziyareti, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi ve AB'nin Günlük Hayatımıza Etkileri, AB Fonlarıyla Yürütülen Bir Projenin sunumu, katılımcı fonlarıyla yürütülen bir projenin sunumu gerçekleştirildi. 2 günlük seminerin sonunda katılımcılara katılım sertifikası verildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10