Çetinkaya 2012’yi değerlendirdi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya dün saat 14:00 de sakatlar derneğinde basın toplantısı düzenledi. Çetinkaya, dernek olarak 2012 yılında yürüttükleri çal?

Çerkezköy 1.02.2013 19:31:00 0
Çetinkaya 2012’yi değerlendirdi

 “MAVİ KAPAKTA SAHTEKARLARA DİKKAT EDİN”

Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya 2012 yılında Çerkezköy Sakatlar Derneğine 67 üye daha kattıklarını belirterek üye sayılarının 745 kişiye ulaştığını ifade etti. 2012 yılında ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 11 akülü sandalye ve 5 de manüel sandalye dağıttıklarını belirten Çetinkaya, Mavi Kapak Kampanyasında büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek “Mavi Kapak Kampanyası adı altına sığınarak bazı kuruluşlar topladıkları kapaklar sayesinde insanlarımızın ve bizim sırtımızdan büyük paralar kazanıyorlar. Bu yüzden dağıttığımız araba sayımız istenilen kadar olmadı. Bu konuda Çerkezköy halkının daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Mavi Kapak Kampanyasını ilk biz başlattık buradan Çerkezköy’e, oradan Marmara’ya ve tüm Türkiye’ye yayılan güzel bir kampanya oldu. Halkımıza güzel bir örnek yaşattık” dedi
 

“EN BAŞARILI DERNEK SEÇİLDİK”

Antalya’da katıldıkları Türkiye Sakatlar Derneği Kurul toplantısında yaşadıkları gururdan da bahseden Hayrettin Çetinkaya 72 dernek arasında en başarılı dernek seçildiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl Sakatlar Haftası dolayısıyla Çerkezköy’de güzel bir kermes ve el sanatları sergisi açtıklarını ifade eden Çetinkaya kermes ve sergideki bütün ürünlerin engelli kardeşlerimiz tarafından hazırlanıp sunulduğunu belirtti. Çetinkaya “Yaptığımız kermese ve sergiye halkımızın büyük bir ilgisi vardı. Bu durum bizi gerçekten çok sevindirdi. Saray’da geleneksel olan festivalde stant açtık. Saray’daki engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile buluştuk. Orada da büyük bir ilgi yaşadık. Saray halkı da engellilerin ihtiyaçları ve yapabilecekleri hakkında bizden bilgiler aldılar. Bu konuda çok verimli bir festival geçirdik” dedi. Kumbağ’da düzenlenen engelliler kampına da değinen Çetinkaya, 200 engelli ve ailelerini deniz, kum ve doğa ile buluşturduklarını da söyledi. 
 

“2013'TE 3 MİSLİ ÇALIŞACAĞIZ ”

2012 Eylül ayında temeli atılan Türkiye’de tek altı katlı Sakatlar Derneği Eğitim ve Öğretim Yaşatma Dernek binası hakkında da bilgi veren Çetinkaya “Yeni yapılacak olan yerimiz bütün engelli arkadaşlarımızın rahat edebilecekleri bir yer olacak. Bina içerinde her türlü faaliyetlerini de yapabilecekleri çeşitli bölümler yer alacak. Eğitim ve öğretim konusundaki bütün sıkıntıları giderebilecek bir yer olacağını düşünüyoruz” dedi. 3 senedir geleneksel hale getirdikleri aşure gününde bine yakın aşure dağıtıklarını söyleyen Çetinkaya “Yılın son ayında yılbaşı eğlencesi düzenleyerek üyelerimizin birbirleri arasındaki diyalogunu pekişirdik. Güzel bir eğlence ile birlik ve beraberliğimizi göstermiş olduk” dedi. 2013 yılı için de konuşan Çetinkaya “ 2013 yılında, geçen seneye göre halkımızın desteği ve bizim azmimizle üç misli daha fazla organizasyonlar yapacağız” dedi.
 

Haber / A.Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10