Banvit, Olin Edirne'yi evinde yıktı

Beko Basketbol Ligi’nde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, evinde konuk ettiği, ligin iddialı ekiplerinden Banvit’e 67-69?luk skorla mağlup oldu. Olin bu mağlubiyetle ağır yara alırken Banvit, zirve id

3.02.2013 17:18:00 0
Banvit, Olin Edirne

 Beko Basketbol Ligi'nde oynanan maçta Banvit, Edirne deplasmanında Olin Edirne'yi, 69-67'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

 

İLK YARI BERABERLİKLE SONUÇLANDI

Karşılaşmaya ev sahibi Olin Edirne; Videnov, Bekir, Yunus Emre, Tapoutos ve Parakhouski ile başlarken konuk ekip Banvit ise Davis, Simmons, Lucas, Stimac ve Erol Can beşi ile başladı. Olin Edirne ilk periyotta Videnov, Tapoutos ve Parakhouski ile sayılar bulurken Banvit Stimac ile pota altında etkili oldu. Lucas’ın top çalmalarıyla periyodun sonuna doğru öne geçen Balıkesir temsilcisi ilk periyodu 17-23 önde tamamladı.
Olin Edirne ikinci periyotta savunmasını sertleştirdi. Bu periyotta rakibine sadece 12 sayı atma imkanı tanıyan sarı yeşilliler, Bekir ve Parakhouiski ile bulduğu sayılarla rakibini yakaladı ve ilk yarı 35-35 eşitlikle geçildi.
 

SON PERİYOT NEFESLERİ KESTİ

Üçüncü periyotta da istekli oyununu sürdüren Edirne temsilcisi Tapoutos ve Parakhouski’nin elinden bulduğu sayılarla son periyoda 50-47 önde girdi. Son periyotta oyunun hakimiyetini kaybeden Olin, hücumda istediği organizasyonları yapamadı. Erkan, Kenan ve Davis ile etkili olan Banvit, son periyodun ikinci bölümünde farkı 8 sayıya çıkararak skoru 57-65?e getirdi. Maçın sonlarına doğru toparlanan Olin, Videnov ve Parakhouski ile etkili oldu ve 7-0?lık seri sonucu skoru 64-65?e getirdi. Maçın son dakikası büyük çekişme içinde geçerken Banvit karşılaşmayı 67-69 kazandı.
 

“CİDDİ ZARAR GÖRDÜK”

Olin Edirne Antrenörü Gökhan Taştimur, Banvit maçını çok iyi oynadıklarını belirtirken, "Hakemlerin formsuz bir güne yaptıkları hatalar yenilgimizin nedeni oldu" dedi.
Banvit'i ve kendi oyuncularını kutlayan Taştimur, "Gerçek rakibimiz Royal Halı Gaziantep'e mağlup olduğumuz gün hakemleri yürekten kutlamıştım. Kimse Banvit yenilgisinden sonra hakemleri eleştirdiğimi düşünmesin ama iyi günlerinde değildi. Özellikle kritik anlardaki hatalarından ciddi zarar gördük" diye konuştu.
 

“KATKILARINDAN YARARLANACAĞIZ”

Sezon başından bu yana birçok sorunla karşı karşıya geldiklerini ancak play-off hedefinden uzaklaşsalar da basketbol olarak duruşlarından ödün vermediklerini ifade eden Taştimur şöyle konuştu: "Ligin tehlikeli bölgesinde bulunmamıza rağmen 1993 doğumlu Berkay Candan'a ciddi süreler verecek, kulübe 400 bin TL kazandırmak için David Jelinek gibi önemli bir oyuncuyu göndermek cesaretine ve özgüvenine sahibiz. Mehmet Yağmur heyecanlı ve mutlu, tamamıyla hazır ve kendisini takıma adamış şekilde dönüyor. Kendisi ile çok güzel günler yaşayacağımızı biliyorum. Maalesef bugün bulunduğumuz yer itibariyle play-off hedefimizi kaçırdık ama yeniden vermeye başlayacağımız heyecanla, mutsuzluk yaşayanları da yanımıza alıp, katkılarından yararlanacağız. Üç yıldır 1. Lig'de yer alan bir kulüp olarak ben de dahil hatalarımız olabilir ama her hata bizi doğrulara yönlendiriyor"
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10