“Yeni oluşumu merakla bekliyoruz”

Çerkezköy’de mahalle toplantılarını sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, önceki gün AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı ile birlikte düzenlenen ziyaret programı kapsamınd

Çerkezköy 3.02.2013 17:20:00 0
“Yeni oluşumu merakla bekliyoruz”

 “İHALEYİ ALACAK MADDİ GÜCE SAHİP DEĞİLİZ”

İlk ziyaretlerini Karlıköy’e gerçekleştiren AK Parti heyeti, köy muhtarı Sadi Er tarafından karşılandı. Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Partililer, köylerin Kapaklı’ya bağlanması ve köylülerin alacağı hizmetler hakkında bilgi verdi. Köylülerin sorunlarını şikayetlerini dinlemeye geldiklerini ifade eden Demirbağ “Artık Kapaklı bir ilçe oldu. Sizler de artık Kapaklı’nın bir mahallesi olacaksınız. Bundan dolayı daha fazla hizmet alacaksınız” dedi. Köyün Kapaklı’ya bağlanması konusunda köylülerin şikayetleri olduğunu belirten köy muhtarı Sadi Er, köydeki otak kullanılan mera, kışlıklar, yayla ve otlak alanların Belediye tarafından ihaleyle yapılacağını vurgulayarak “Köyümüzden hiç kimse bu yapılacak ihaleyi alacak kadar maddi bir güce sahip değil. Başka köylerden bu ihaleye katılacak olan kişiler olacak. Köyümüzde yaşayan insanlarımızın geçim kaynakları bu yerler. Kendi aramızda imece usulü ile bu yerleri rahat kullanabiliyorduk. Şimdi bu durumda başka şehirden başka köyden herkes bu ihale katılacak ve gücü olan alacak” dedi. 
 

“KULLANIM HAKKI SİZLERE AİTTİR”

Bunun üzerine konuşan Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, bunun tamamen yanlış anlama olduğunu ifade ederek “Bu tarz yerlerin işletme ve kulanım hakkı tamamen köylülere aittir. İhale bu şekilde sürdürülecektir. Hiçbir şekilde başka şeyler düşünülmesin. Artık sizler Kapaklı’nın mahallesi oldunuz. Daha çok hizmet alacaksınız. Eskiden bürokrasi zor işliyordu şimdi artık öyle değil. Bağlı olduğunuz belediye bütçesinin yüzde 10’unu size hizmet için kullanma zorunda” dedi.
 

“EN UCUZ SU PARASINI ÖDEYCEKSİNİZ”

AK Partili heyetin bir sonraki durağı ise Uzunhacı Köyü oldu. Heyet, burada köy muhtarı Keramettin Gürer ve köylüler tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Artık kazancınız 5 katı daha çok artacak. Özel idarenin bütçeleri belediyelere verilecek. Hizmeti direk Büyükşehir’den ve bağlı olduğunuz belediyeden alacaksınız. En pahalı su tüketen mahalleye göre sizler bunun 4’te 1’i kadar su parası ödeyeceksiniz. Emlak vergisinden 5 yıl boyunca muaf tutulacaksınız” diye konuştu.
 

“YENİ OLUŞUMU MERAKLA BEKLİYORUZ”

Demirbağ’ın köylülerin şikayetleri olup olmadığını sorması üzerine konuşan Köy Muhtarı Gürer, köylülerin şuanda sıkıntısının olmadığını, yeni oluşumu merak içerisinde beklediklerini söyledi.
 

“KAZANCINIZ İKİ KAT ARTACAK”

AK Partililerin son durağı ise Bahçeağıl Köyü oldu. Köy muhtarı Ertan Duygu ve köylüler tarafından karşılanan Ak partililer, Büyükşehir Yasası ile birlikte büyük bir hizmet kapısının açıldığını ve kazançların çoğalacağını söyledi. Bahçeağıl’ın da artık Kapaklı’nın bir mahallesi olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ “Sizler de köy değil artık bir mahallesiniz. Büyükşehir yasası gereğince artık bütün vergiler kendi belediyelerimize kalacak. Önceden buradaki organize sanayi bölgesinden toplanan vergiler Şişli Belediyesi’ne kalıyordu. Bundan sonra artık bu vergiler kendi Belediyelerimize kalacak. Bu bütçenin yüzde 10’u ile size hizmet getirilecek. Kazancınız iki kat artacak. Önceden bütün fabrikaların pisliğini biz geçiyorduk, bütün külfetine biz katlanıyorduk. Yollarımız bozuluyordu, sularımız kirleniyordu. Ama fabrikaların ödedikleri vergiler başka belediyelere gidiyordu şimdi artık bu bitti” dedi. Köylülerle sohbet eden AK Partililer, daha sonra köyden ayrıldı.
 

Haber / A.Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10