Dereler taştı, evleri su bastı

Edirne'nin Havsa İlçesi ve Kırklareli'nde dün gece etkili olan sağanak yağmur yağışının ardından çok sayıda evi su bastı.

Bölgede Gündem 4.02.2013 19:21:00 0
Dereler taştı, evleri su bastı

 50 EVE SU GİRDİ

Havsa’da önceki gece başlayan sağanak yağışın ardından Havsa Deresi'nin taşması sonucu Göl Mahallede bulunan yaklaşık 50 eve su girdi. Seddelerin altında yer alan çok sayıda evin çevresi yağmur sularıyla dolarken, bazı ev sahipleri ise evlerinde mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin yetersiz olduğundan yakınan ev sahipleri sabah saatlerinden bu yana evlerinden çıkamadıklarını ve evlerinin çevresinde yoğun yağmur sularının biriktiğini söyledi.
 

3 SAAT ELEKTRİK VERİLEMEDİ

Kırklareli Kavaklı yolu üzerinde bulunan yüksek gerilim hatlarının dağıtım şebekesinin olduğu noktada 2 trafonun patlaması sonucu şehre ve Karahıdır Mahallesine 3 saat elektrik verilemedi. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan aşırı yağışlar nedeniyle derenin taştığını ifade ederek, 'Aşırı yağışlardan dolayı mahalle de 20 santim su kaplamış. Dere de dolu aktığı için su akışı devem ediyor. Şu evlerdeki hasar durumunu İl Afet Kurulu yapıyor. 30 kadar ev mağdur durumda. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Şu anda bütün makinelerimiz burada çalışmaktadır. Dere kısmında tıkanık yerler varsa açılmaya çalışılıyor” dedi. Önceki gece etkili olan sağanak yağışta metrekareye 53 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Evleri su basan Karahıdır Mahallesi'ne gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'da çalışmaları yerinde izleyerek taşkından evleri zarar görenlerle sohbet ederek bilgi aldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10