ÇESİAD’tan Kısacık’a ziyaret

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Üyesi ve Çelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Çelik ve ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak LC Waikiki markasının sahibi, Taha Holdi

Çerkezköy 4.02.2013 19:45:00 0
ÇESİAD’tan Kısacık’a ziyaret

 TİCARET GÖRÜŞÜLDÜ

Ziyarette, Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’nın 3 yıldır İstanbul Fahri Konsolosu olan Kısacık ile Etiyopya ve Afrika’nın diğer ülkelerinde ne tür ticaret yapılabileceği, TUSKON’un Afrika ülkelerine bakışı ve fahri konsolosluk konuları görüşüldü.
 

GEZİLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR

Ziyarette konuşan Kısacık, fahri konsolos olarak bu ülkede yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına yardımcı olduklarını, bu ülkeyle Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin son 5 yılda canlandığını belirterek “Etiyopya’da yatırım izni alan Türk firmaların sayısı 238’e, yapılan yatırım tutarı ise 1.6 milyar dolara ulaştı. Fakat bu ülkedeki yabancı yatırımlar içinde bizim oranımız yüzde 3 civarında. Dış ticaretimiz ise 236 milyon dolar. Bunun karşılıklı artması için fuarların ve ticaret heyeti gezilerinin artırılması gerekiyor” dedi. Kısacık, ÇESİAD üyelerinin Afrika’ya önem vermesini tavsiye etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10