Gündem maddeleri karara bağlandı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ersan Hasan Toprak başkanlığında gerçekleştirildi.

Çorlu 6.02.2013 21:51:00 0
Gündem maddeleri karara bağlandı

 DERECE VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Toplantıda ilk olarak norm kadro esaslarınca boş bulunan kadroların derece ve unvan değişiklikleri Belediye Meclisince yapılan değişikliklerin ardından kabul edildi. Meclis toplantısında daha sonra 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında kapatılacak olan Yenice Belediyesi Meclisi’nin kadro, derece ve unvan değişikliği ile ilgili madde görüşülürken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.
 

TİYATRO SALONU YAPILACAK

Atakent Sitesi içerisinde bulunun arsaya kat karşılığı inşaat yaptırılabilmesi için encümene yetki verildi. Bu kapsamda yapılacak ticaret merkezi bünyesinde 800 kişilik modern bir konferans – tiyatro salonu yapılacak. Aynı abone grubunda, aynı kişi adına yapılan su aboneliği devir işlemlerinde kaydiye ücretinin alınmaması konusu görüşülerek kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda Çorlu içerisinde ikametgâh değişikliği yapan abonelerden ikinci defa kaydiye ücreti alınmayacak.
 

3 YIL UZATILDI

Çorlu Belediye Meclisi’nde açık otoparkı üzerinde bulunan ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi tarafından kullanılan işyerinin tahsis süresi de görüşülürken, tahsis süresi 3 yıl uzatıldı. Ayrıca aylık kira ücreti de 50 TL olarak karara bağlandı.
 

TAVSİYE KARARI KABUL EDİLDİ

Mecliste son olarak İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu’nun, 26 içkili işyeri açma talebiyle ilgili olarak hazırladığı rapor Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Çengel tarafından okundu. Komisyonun hazırladığı tavsiye niteliğindeki rapor kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10