Çerkezköy ‘Eğitim Dede’sini unutmadı

Çerkezköy'de okul ve ibadethane yapımlarına yaptığı katkılar dolayısıyla adı Eğitim Dede'ye çıkan ve 9 Şubat 2011’de hayatını kaybeden Çerkezköylü hayırsever Hacı Fahri Zümbül

Çerkezköy 6.02.2013 22:35:00 0
Çerkezköy ‘Eğitim Dede’sini unutmadı

 ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA DUALARLA ANILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 15.00’da Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar ve Hacı Fahri Zümbül Cami İmamı Abdullah Karaca ile birlikte basın açıklaması yaptı. Çerkezköy’de Eğitim Dede olarak tanınan hayırsever Hacı Fahri Zümbül’ün Çerkezköy’de önemli hizmetler yaptığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Hacı Fahri Zümbül amcamızı ölümünün ikinci yılında hayırla yad edeceğiz” dedi. “İnsan ölünce, üç şey hariç ameli kesilir: Sadaka-i cariye, faydalı ilmi eser bırakmak veya ona dua ve istiğfar edecek salih evlat” hadisine vurgu yapan Başkan Ali Ertem, “Bizler Hacı amcamızın evlatları olarak dualarımızı ona göndereceğiz. Hem bir vefa örneği göstermiş, hem de potansiyel hayır sahibi vatandaşlarımızı teşvik etmiş olacağız” diye konuştu. Başkan Ali Ertem 9 Şubat Cumartesi günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında okutulacak mevlite tüm Çerkezköy halkını davet etti.
 

VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar da “Hacı amcamızın vasiyeti vardı. Biz de bu vasiyeti yerine getiriyoruz. Bizler öğrencilerimizle birlikte onun mezarını ziyaret ediyoruz ve dualarımızı ona gönderiyoruz. Mevlitle de dualarımızı ona göndereceğiz” dedi. Hacı Fahri Zümbül Cami İmamı Abdullah Karaca da Hacı Amcanın adını taşıyan ibadethanede görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Hacı Fahri Zümbül’e dua ediyoruz. Geçen yıl ilk ölüm yıldönümünde mevlit okutmuştuk. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. Üzerimize düşen neyse yerine getirmeyi, onların öldükten sonra da unutulmadığını duyurmayı kendimize görev bildik” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10