Kanun tüm belediyeler için geçerli

Çerkezköy’de 2012 yılında sokak hayvanlarına yönelik veterinerlik hizmetlerinin aksatılmadan yürütüldüğü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca yapılan çalışmalarla, sahipsiz hayv

Çerkezköy 13.02.2013 19:52:00 0
Kanun tüm belediyeler için geçerli

 TRAKYANIN EN BÜYÜK MERKEZİ

Konu ile alakalı bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Halimoğlu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Çerkezköy’de bulunan sahipsiz hayvanların kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin yapıldığını ifade etti. Halimoğlu “Çerkezköy’de başıboş ve sahipsiz hayvanlar için rehabilitasyon merkezi, eski belediye başkanı Mehmet Uz tarafından kurulmuştu. 2012 yılı temmuz ayında Belediye Başkanımız Ali Ertem tarafından yeni, modern ve mevzuata uygun Trakya’nın en büyük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kurularak hizmete açıldı. Kanuna göre Çerkezköy mücavir alanları içerisindeki başıboş hayvanlar bakım evinde toplanıyor. Bunlar içerisinde hasta olanlar varsa tedavileri veterinerlerimiz tarafından yapılıyor. Toplanan hayvanlar kısırlaştırılıyorlar. Bu tür operasyona tabi tutulan hayvanlar işaretlenerek, alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Toplanan hayvanların bütün aşıları da yapılmaktadır. Bu aşılar kuduz, karma ve paraziter aşılarıdır” dedi.
 

BELEDİYELER DUYARLI OLMALI

Sokak hayvanlarının bakımlarının, diğer belediyeler tarafından da yapılması gerektiğine dikkat çeken Halimoğlu “Sokak hayvanlarına yönelik verilen hizmetler sadece Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları ile sınırlı kalmamalıdır. 5199 sayılı kanun, bütün belediyeler için geçerli bir kanundur. Komşu belediyelerin hayvan barınakları ya da rehabilitasyon merkezleri yok. Komşu belediyelerin sınırlarında üreyen hayvanlar, Çerkezköy sınırları içerisine bırakılıyor. Dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi’nin bu konuyla ilgili vermiş olduğu mücadelenin sonu gelmiyor” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10