Dolandırıldığına polis bile inandıramadı

Tekirdağ'da, maaşını çekmek için ATM'de sıraya giren resmi üniformalı bir polis memuru, telefonla arayan kişi tarafından dolandırıldığını anladığı 48 yaşındaki Muzaffer Geçer'e müdaha

Tekirdağ 17.02.2013 18:09:00 0
Dolandırıldığına polis bile inandıramadı

 TERÖR ŞÜPHELİSİ OLABİLİRSİNİZ DEDİ

Minibüs şoförü Muzaffer Geçer'i arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, "Sim kartınız kopyalanmış ve terör örgütü ile görüşülüyor. Bu nedenle terör şüphelisi olabilirsiniz. Hesabıma para yatırın sizin bu sorunu halledeyim" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan Muzaffer Geçer, yanındaki eşiyle ATM'ye giderek, telefonla konuştuğu kişinin verdiği hesaba para yatırmak için işlemlere başladı. Bu sırada maaşını çekmek için bankamatikte sıra bekleyen resmi üniformalı bir polis memuru, Muzaffer Geçer'in dolandırıldığını anlayınca duruma müdahale etti ve telefonu alarak dolandırıcıyla konuşmaya başladı. Konuştuğu kişinin polis olduğunu anlayan dolandırıcı, telefonu kapattı.
 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Polis memuru ise telefondaki kişinin savcı değil, dolandırıcı olduğunu Muzaffer Geçer'e anlattı. Geçer, telefon hattını teröristlerin dinlediğini ve telefondaki savcının kendisine yardım edeceğini söyledi. İkna çabaları sonuçsuz kalan polis memuru, telefondaki kişinin dolandırıcı olduğuna inandıramayınca Muzaffer Geçer'i Tekirdağ Adliyesi'ne götürerek nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüştürdü. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10