Ülke rahat bir nefes aldı

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Siyaset akademisi’ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, gerçekleştirilen projelerin AK Parti'nin kısa dönemli bir siyasi anlayıÅ?

Çorlu 17.02.2013 18:10:00 0
Ülke rahat bir nefes aldı

 Çerkezköy Haber - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin açılışına katıldı. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, 22'nci dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı siyaset eğitimi alacak olan 175 kişi de açılışta yer aldı.

 

YAPILANLAR AK PARTİ ANLAYIŞININ GÖSTERGESİDİR

Siyaset Akademisi’nin açılış programı Çorlu Belediye Başkanlığı Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlendi. Güçlü siyaset ve ekonominin Türkiye'nin en önemli siyasi partisinde olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti'nin hazırladığı KÖYDES, BELDES gibi projelere dikkat çekti. Bilgi ile donatmak, siyaseti güçlendirmek ve kuvvetlendirmek adına ortaya koyulan yaklaşımların AK Parti'nin kısa dönemli bir siyasi anlayışı olmadığının göstergesi olduğuna değinen Süleyman Soylu, “Tam tersi önümüzdeki yüzyılları 200 yüzyılları kucaklayacak bir bakışı olduğunu ortaya koymaktır” dedi. Türkiye’nin bugüne dek her zaman temel siyasetinin güçsüzlüğünden dolayı sıkıntı çektiğini dile getiren Soylu, “Ne zaman kuvvetli olduysa, ne zaman hem ekonomisini ve demokrasiyi güçlendirebilme fırsatını yakalamışsa, bunlar da siyasetin güçlü olduğu dönemlerde gerçekleşmiştir” dedi.
 

TÜRKİYE SIÇRAMA YAPTI

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşmasının devamında Türkiye'nin sıçrama yaptığını belirterek, “1699’da imzalanan Karlofça Antlaşması'ndan itibaren Osmanlı imparatorluğu ve bakiyesi Türkiye bir geri çekilme süreci içerisindedir. 21'inci yüzyılın başından itibaren artık Türkiye bu geri çekilme sürecini noktaladı. Bazı dönemler bu geri çekilme süreci içerisinde kısmı yükselmeler yaşansa da bu yükselmeler sürdürülebilir kılınamadı. Fakat 21'inci yüzyılın başından itibaren Türkiye önemli bir sıçrama, yükselme, ve gelişme göstererek, hem dünya ülkeleriyle hem de çevre ülkeler ile rekabet edebilme amaçlarını ortaya koymaya başladı. Ülke rahat bir nefes aldı” dedi. Konuşmaların ardından akademide eğitim alacak olan partililere ilk dersleri verildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10