Bu ülkede ne HAK ne de EŞİTLİK var

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, önceki gün partisinin ilçe teşkilatının açılışını gerçekleştirmek üzere Çerkezköy’e geldi. Açılışın ardında

Çerkezköy 20.02.2013 21:51:00 0
Bu ülkede ne HAK ne de EŞİTLİK var

 RADYO HABER’E KONUK OLDU

Gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtlayan Osman Pamukoğlu, ülkenin genelinde her konunun her siyasi işin, her sosyal işin, ekonomik işin, iç ve dış güvenlik olarak iyiye gitmemesi nedeniyle siyasete atıldığını söyledi. Klasik bir siyasetçi gibi gerçekleşmeyecek vaatler veren bir siyasetçi olmadığını ifade eden Pamukoğlu “Bu ülkede bir siyasi mücadele gerekiyordu, zorunluydu. Farklı çalışma yapmak gerekiyordu” diye konuştu.
 

GÖZÜM ARKADA KALMASIN DİYE SİYASET YAPIYORUM

Pamukoğlu, ülkenin yüz yüze kaldığı sorunların müşterek sorumlusunun mevcut siyasi partiler olduğunu ileri sürdü. “Bir bütün olarak geldiğimiz yerden tümü sorumludur. Onlar bir şey olabilselerdi  AK Parti olan parti hükümete gelemezdi ve 10 yıl hükmedemezdi” diyen Pamukoğlu, gözü arkada kalmasın diye siyaset yaptığını ifade etti. 
 

BENİM KUŞAĞIM HAK VE EŞİTLİĞİ GÖRMEDİ

Partisinin ismini neden Hak ve Eşitlik Partisi koyduğu şeklindeki soruya da cevap veren Pamukoğlu “Benim kuşağım bilir bu ülkede ne hak ne de eşitlik hiçbir zaman olmadı. Partinin adı bu ülkede hiçbir zaman olmayan 2 şeyden oluşuyor. Siyasi mücadele yapılacaksa bu iki konu üzerinde yapılması lazım. Temele hak ve eşitliği koyduk. Bizim kuşağımız hak ve eşitlik görmedi. Bizden sonrakilerin de görebileceğini zannetmiyorum” şeklinde konuştu.
 

ÖNCE HUZUR SAĞLANMALI

Nasıl bir Türkiye hayal ettiğini de anlatan Pamukoğlu, “Türkiye’de huzur yok. Ülkede öncelikle huzurun sağlanması gerekiyor. Komiteci başı adada bekliyor. İlk defa savaşın kolay olduğunu söyleyen birisini görüyorum. Anlasa bari savaş ve barıştan. Savaşın kolay olduğu ilk defa duyuluyor, dünya kurulduğundan beri. Barış kaybettiğiniz, pes ettiğiniz ve tükendiğiniz andan itibaren karşı tarafın isteklerinin yerine getirilmesinin adıdır” dedi.
 

74 MİLYONU RAHATSIZ EDEN 5 BİN KİŞİ

Ülkede pkknın işinin bitirilmesi gerektiğini söyleyen Pamukoğlu “Ama bunlar bitiremez” dedi. Bu ülkede yaşayan 74 milyonu rahatsız edenlerin dağdaki 5 bin kişi olduğunu söyleyen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Bunların bin 500’ü bizim topraklarımızda. Niye bunları teslim alamıyorsunuz ya da etkisiz hale getiremiyorsunuz? Bizim dönemimizde 13 bin kişi vardı dağlarda. O dönemde 5 binlere indirildi. Aradan 18 yıl geçti. Hala 5 bin kişi duruyor. Onlar eylem yaparak aksiyon göstererek sizi kendi siyasi taleplerine uygun hale getiriyor. Kazanandan böyle bir şey isteyebilir misin? Kazanan ister. Sen de vermek zorundasın. Dünyanın 5 bin yıllık yazılı tarihinde insanoğlu sadece 236 yılında savaşmamış. Barış kazanana neler vereceğinizle ilgilidir” dedi. 
 

SAVAŞ TEKNİKLERİ BASKIN VE PUSU

Pkk’nın savaş tekniğinin baskın ve pusu olduğunu söyleyen Pamukoğlu “60-70 kişi ile 600-700 kişilik bir tabura da saldırabilir. Klasik savaş bile çok zordur. Gaynizami savaş aykırı insan ister. Savaş bir sanat. Bunlar kendilerinden çok bileni de sevmezler. Kuyruğu dik tutalım derler” dedi. 
 

AMERİKA KENDİ ÇIKARLARI İÇİN HÜKÜMET YAPIYOR

Pamukoğlu “Oslo İngilizlerindi. Amerika Ortadoğu’da enerji çıkarları ile ilgili hükümetler yapıyor, partileri gelip götürüyor. 1923’ten beri ilk defa güneyden ve doğudan hasmane ülkelerle karşı karşıyayız. Hükümet içerde ve dışarıda barışı sağlayamıyor. Biz çepeçevre ateş çemberinin içerisindeyiz. Basit bir olay bile alevlendirebilir” diye konuştu.
 

HER İKİSİ DE AMERİKA’NIN DESTEĞİ İLE AÇILDI

Son yıllarda kamuoyunu oldukça meşgul eden Ergenekon ve Balyoz Davaları ile ilgili de konuşan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu “Her ikisi de Avrupa ve Amerika’nın desteği ile açıldı. Bu kadar açık. Ergenekon karmaşık. Aşure gibi. Ne buldularsa atmışlar. Ergenekon içerisinde 6-7 grup var. Bunun ayıklanması gerekiyor. Buranın kralıyım diyen bir grup var. Emekli generaller var. Akademisyenler var. Gazeteciler var. İnternet andıcı diye genelkurmay adına açılan siteler meselesi var. Operasyona Ergenekon ismini vererek ruhu yıpratmak istiyorlar” şeklinde konuştu.
 

EN BÜYÜK SUÇ EMRE İTAAT ETMEMEKTİR

Pamukoğlu “Çerkezköy’ün Tugay komutanı ya da Karaağaç’taki binbaşı ordunun hangi seminerinde ne oynanacağını bilmez ki. Balyoz’da yaş kuru hepsi karışık. Kuvvet komutanı genelkurmay başkanının oynama demesine rağmen nasıl oynar. Ordu disiplini bir güçtür. Şu şu konuları çalışmadan çıkartın derse kuvvet komutanı, çıkarmak zorundasınız. Genelkurmay başkanı çıkart demiş. Emir vermiş. Devlet  2 şeyden oluşur. Biri hazine diğeri ordu. Ordu disiplini bir güçtür. İtaat veren esastır. Orduda en büyük suç emre itaat etmemektir. Bugün yapan muharebede de yapar. Balyozun metnini genel kurmay inceletti. Kurmay binbaşı inceledi. Bir tane binbaşı mı bunu inceleyecek? Böyle bir konu binbaşının incelemesine verilir mi? Bu kadar generalin olduğu bir şey binbaşıya izletilir mi?” diye konuştu.
 

365 GÜNDE TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

Pamukoğlu terör olayları ile ilgili de konuşarak “Hangi boğazda hangi geçitte hangi mağarada oldukları belli. Kuzey Irak’ta da yerleri belli. 720 bin kişilik ordumuz var. Uçak helikopter her çeşit silah var. Para erzak, mühimmat, donatı var. Niye bu 5 bin kişiyi bitiremiyoruz? Yöntem çok önemli. Bir ülkede silahlı hareketler varsa, dış destek olmadan olmaz. Parti olarak göreve geldiğimizde 365 günde terörü bitireceğiz” dedi. Bankalardaki mevzuatın yüzde 80’inin bu ülkenin yüzde 8’ine gittiğini söyleyen Pamukoğlu “Türkiye toprak satıyor. Trakya köylerinin arazilerini Yunan bankası ipotek etti. Ergene pırıl pırıl akacak. Arıtma tesisleri var. Kullanmasın da görelim. Her şey hile. Her şey riya ile dönüyor. Bedelini de halk ödüyor. Ben halkın bunu fark etmesi için siyaset yapıyorum. Anlayamazlarsa benim yapacağım bir şey yok” ifadesini kullandı.
 

TOPRAKLARI DAĞITACAĞIZ

Göreve geldiklerinde toprak reformu yapacaklarını ifade eden Pamukoğlu, insanların devlet varlığını ilk kez ortaya çıkardıklarından huzur ve adalet istediklerini belirtti. Pamukoğlu “Devlet budur. Huzur yok. Adalet yok. Devlet sizden vergi alıyor. Sizin çocuğunuzu alır savaşa gönderir öldürtür. İnsanoğlu ben bunların hepsine razıyım ama huzur sağla ve adalet sağla demiş. Bunun için senin her dediğini yapacağım der. Devlette acıma yoktur. Şimdi Türkiye’ye huzur ve adaleti getirin. Bizim parti programımız sosyal devlet üzerine. Ben eşkıyayı mesele olarak görmüyorum. Ben bunların hepsini çözerim. Bizim parti kadar yapacakları net açık ve pratik söyleyen parti yok. Hepsinin programına baktım deniz adası gibi dönüyor. Toprakları da dağıtacağız” dedi.
 

SOSYAL DEVLET OLMAZSA OLMAZ

Sosyal devletin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Pamukoğlu “Yeni dünya düzeni acımasız. İnsanlar yeni dünya düzeninin farkında değil. O partiyi sadece kendi ideolojisi ile bıraksanız bu kadar oy alamaz. Siyasette insan şunu görüyor. Meclisteki partilere oy vermiş. Bunlara oy verenler benim karşıma çıkmış şikayet ediyor. Türkiye’de vatandaşlık bilinci noksan. Yurttaşlık bilinci olmayan bir ülkede demokrasi bilinci olmaz. Biz partiyi ilk kurduğumuzda birçok insan geldi. İlk cümleler sizin parti bize ne verecek oldu” şeklinde konuştu.
 

AVRUPA BİRLİĞİ ÇÖZÜLÜYOR

Avrupa Birliği’nin siyasi yönünü reddettiğini söyleyen Pamukoğlu, AB’nin yavaş yavaş çözülmeye başladığını ifade etti. Avrupa birliğini 1805’te Napolyon’un kurduğunu, ama yürümeyeceğini gördüğünü söyleyen Pamukoğlu “Avrupa birliği bizi sömürge durumuna sokuyor. Resmi belgede bizim partimizin engellenmesi için yazı yazdılar birinci yılımızda. AB bizden neden rahatsız oluyor. Türkiye’de 15 parti var seçime giren. Niye bizim partiden rahatsızlar” dedi.
 

SIRA ANAYASAYA GELDİ

Anayasa süreci ile ilgili de konuşan Pamukoğlu, sıranın anayasaya geldiğini ve pkk nın da buna destek vereceğini belirterek “Yapmayacakları hiçbir şey yok. Anayasanın 3 temel maddesi var. Binanın temeli, ağacın kökü. Hak ve Eşitlik Partisinin ilkesi budur. Bu kök duracak. Trakya’nın il ve ilçelerine ayrıca geleceğim. Buraya gelmişken ilçe teşkilatının açılışını yaptık. Esas gelişimde Çorludan girip Edirne’den çıkacağım” diye konuştu.
 

KAMU ARACI KULLANMADA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

HEPAR’ın eğitim politikasından da bahseden Pamukoğlu, parasız eğitimi getireceklerini, parasızlık nedeniyle okuyamayan ilerleyemeyen tek bir kişinin dahi kalmayacağını belirtti. Türkiye’de lüks hayatın olduğunu söyleyen Pamukoğlu “Kamu aracı kullanmada Türkiye, Ama Hollanda’da başbakan bisikletle geziyor. Ben para bulacağım” dedi. Hükümetin sağlık politikaları ile ilgili de konuşan Pamukoğlu, hükümetin sağlık politikalarının bir bölümünün iyi olduğunu ifade ederek “Bir bölümünde iyi değil. Özel hastaneler dahil mahalle doktorluk sistemi bunlar iyi şeyler. Ama hükümetin doktorlarla öğretim görevlileri ile uğraşıyor. Orta yolu bulamıyor. Sağlıkta reform sayılabilecek ataklar yaptı. Ama ne ile yaptı” dedi.
 

TEMPOYU YÜKSELTECEĞİZ

Yaklaşan seçimlerle ilgili de konuşan Pamukoğlu “2014’e kadar olabildiğince Türkiye’nin geneline gideceğiz. Hakkında olumsuz yargı olan insanlarla değil. Dürüst ve çalışkan insanlarla seçime gireceğiz. Nisan mayıstan itibaren tempoyu yükselteceğiz. Yaz ve sonbahar döneminde bütün makineler tam yol ileri. Yerel seçimlerde parti ile girmenin çok avantajı var” diye konuştu. Radyo Programının ardından HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Siyasetin Sefaleti” isimli son kitabını imzalayarak Gazeteci Şaban Kardeş’e hediye etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL  - Türker ÖZKAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10