Şehie hastanesi, şehir efsanesine döndü

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a yapılması planlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen 400 yataklı Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, 2011 yılından bu

Tekirdağ 21.02.2013 19:19:00 0
Şehie hastanesi, şehir efsanesine döndü

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ’da yapımı yılan hikayesine dönen 400 yataklı Devlet Hastanesini Meclis gündemine taşıyan Yüceer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle Meclise yazılı soru önergesi verdi. Yüceer, 2 yıl önce temelinin atılacağı söylenen söz konusu hastane ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını sordu.

 

“HALKI OYALIYORLAR”

Tekirdağlılar’ın ihtiyacı olan hastaneyi hemşehrilerinin merakla beklediğini söyleyen CHP’li Yüceer, aradan geçen yıllara rağmen projede bir adım ileri atılmadığını, Şehir hastanesinin adeta bir şehir efsanesine dönüştüğünü belirtti. Halkın beklenti içine sokulduğunu kaydeden Yüceer, ‘Tekirdağlı’nın hastaneye ihtiyacı yok sanıyorlar. Yaptık, yapacağız diye sürekli halkı oyalıyorlar’ diye konuştu.
 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDU

CHP’li Yüceer Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle sunduğu önergede şu soruları sordu: “Tekirdağ’a yapılması planlanan 400 yataklı Devlet Hastanesi projesi hangi aşamada bulunmaktadır? Devlet Hastanesi’nin ihalesi ne zaman yapılacak, temeli ne zaman atılacaktır? Söz konusu hastanenin arsa sorunu nasıl çözülmüştür? 400 Yataklı Devlet Hastanesinin nereye yapılması planlanmaktadır? Bakanlığınızın 2013 yılı yatırım programında hastane için ödenek ayrılmış mıdır/ ne kadar ödenek ayrılmıştır? Hastane hangi kaynakla yapılacaktır? Adeta bir şehir efsanesine dönen hastane yapımında 2 yıldır herhangi bir yol alınamamasının gerekçesi nedir?”
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10