Kar maskeli soyguncuya tahliye

Edirne'de 2 yıl önce kar maskesi takarak silahla 6 büfeyi soyduğu suçlamasıyla yargılanan 37 yaşındaki Ercan Baran, 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bölgede Gündem 22.02.2013 20:56:00 0
Kar maskeli soyguncuya tahliye

 Çerkezköy Haber - Edirne'de 6 ayda 6 farklı büfeye kar maskesi ile girerek silah zoruyla soygun yapan inşaat işçisi iki çocuk babası 37 yaşındaki Ercan Baran, 1 Mart 2011 tarihindeki son soygun girişiminde polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Baran hakkında Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 90 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın önceki gün görülen 15'inci duruşmasına tutuklu sanık Ercan Baran, avukatı Gökhan Karakoç ile yakınları katıldı.

 

"AİLESİ MAĞDUR"

Davanın son savunmasını yapan Av. Gökhan Karakoç, sanık Ercan Baran'ın son işyerindeki soygun girişimi dışında diğer işyerlerine girip yağma yaptığına dair dosya kapsamında herhangi bir delil olmadığını ifade ederek "Yasak sorgu yöntemi kullanılarak kollukta müvekkilin savunması alınmıştır. Yağma yapan kişinin kar maskeli olduğu belirtildiğinden, teşhis edilmesi mümkün değildir" diyerek Baran'ın beraatine karar verilmesini istedi. Sanık Ercan Baran ise "Ben Ceymar isimli işyeri dışındaki diğer işyerlerine girmedim. Kolluk tarafından manevi baskıya uğradım, fiziki şiddete maruz kaldım. Bu nedenlerle diğer eylemleri kabul etmiyorum. Çoluk çocuk mağdurdur, beraatime ve tahliye karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
 

TAHLİYE EDİLDİ

Savunmaların ardından kararı açıklayan Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 6 ayda 6 farklı büfeye kar maskesi ile girerek silah zoruyla soygun yaptığı belirlenen Ercan Baran'a, büfelerden gasp ettiği 2 bin 170 lira parayı sahiplerine hakkında kamu davası açıldıktan sonra iade ettiği için indirim uyguladı. Mahkeme heyeti, üç büfe soygunu için 3'er yıl 4'er ay, iki büfe soygunu için 6'şar yıl 8'er yıl ve diğer büfe soygunu içinde 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkemeden toplamda 28 yıl, 4 ay hapis cezası alan Baran, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.
 

10 BİN LİRA KREDİ BORCU

1 Mart 2011 gecesi Şükrüpaşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki Recep Makak'ın işlettiği büfeyi elinde kuru sıkı tabanca ve kar maskesi ile soyan Ercan Baran, kaçarken polis tarafından yakalanmıştı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorgulanan Ercan Baran, bankalardan çektiği 10 bin liralık kredi borcu olduğu için 6 büfeyi kar maskesi ve kuru sıkı tabanca ile soyduğunu ve aldığı paralarla da bahis oynadığını itiraf etmişti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10