“Eğitim”e duyarsız kaldık

Çerkezköy’de eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların belirlenmesi ve eğitimin daha kaliteli bir şekilde sağlanması amacıyla dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde “

Çerkezköy 22.02.2013 20:57:00 0
 “Eğitim”e duyarsız kaldık

 Çerkezköy Haber - Birincisi 12 Eylül 2012 tarihinde yapılan Çerkezköy 3 Nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’nın ikincisi dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştirildi.

 

TOPLANTIYA TÜRK BAŞKANLIK ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müdürü Mustafa Türk başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Danışma Kurulu’nun çalışma alanları hakkında katılımcıları bilgilendiren Mustafa Türk, “Kurulun amacı eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak, organize etmek, varsa eksiklikleri görüşmek ve bu doğrultuda yapılacak çalışmalara yön vermektir” dedi.
 

ÇÖZÜMÜ 2’Lİ ÖĞRETİMDE ARIYORLAR

Gündem maddelerinin okunup oybirliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bölgenin eğitim konusundaki istek ve ihtiyaçları görüşüldü. Okulların yaşadığı en büyük sıkıntıyı aşırı göç alan bölgenin kozmopolit bir yapıya sahip olması şeklinde değerlendiren Türk, “Nüfusun hızla artmasıyla doğru orantılı olarak öğrenci sayısı da hızla artıyor. Öğretmen ve derslik sayımız yetersiz kalıyor. Okullarımız bu durumda çareyi, sosyal alan olarak ayırdıkları bölümleri dersliğe dönüştürmede ve 2’li öğretime geçmekte arıyor” diye konuştu.
 

YENİ OKULLARA İHTİYAÇ VAR

Çerkezköy’de ortalama bir sınıftaki öğrenci sayısının 37 olduğunu söyleyen Mustafa Türk, “ÇTSO Lisesi 40 derslikli olarak inşa edildi. 4 yılda öğrenci sayımız bin 500’ü aştı. Bu nedenle sosyal alan olarak ayırdığımız 5 odayı da dersliğe çevirerek derslik sayımızı 45’e yükselttik. Buna rağmen sınıflarımın ortalama öğrenci sayısı 35 civarındadır. Atatürk İlkokulu’nda ise sınıf başına düşen öğrenci sayısı yaklaşık 50 civarındadır. İlçemizin acil olarak yeni okullara ihtiyacı var” dedi.
 

HİZMETLİ AÇIĞI VAR

Okulların bir diğer sorununun da hizmetli açığı olduğunu kaydeden ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk, “Çerkezköy’de 37 kişi İşkur tarafından hizmetli görevlendirmesi yolu ile görevlendiriliyor. Bunun dışında Bakanlık da her lisede bir hizmetli çalıştırılması için ödenek veriyor” dedi. Hizmetli açığının, okullarda hijyen konusunda ciddi sorunlara yol açtığını belirten Türk, bu konuda okullar arasında bir standart sağlanması gerektiğini kaydetti.  
 

VELİLER DUYARSIZ

Karaağaç’ta eğitim sorunları ile ilgili profilin herkesin malumu olduğunu söyleyen Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğretmeni Mehmet Çakmak, “Karaağaç’ta asıl sorun velilerin duyarsızlığıdır. Bir diğer sorun ise ücretli öğretmen sayısının fazla olmasıdır. Çerkezköy gibi bir bölgede 378 ücretli öğretmenin çalıştırılıyor olması doğru değil. Üstelik bunların çoğu da Karaağaç ve diğer belde okullarında görev yapıyor” şeklinde konuştu. Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Candaş da okullarında 30 ücretli öğretmenin eğitim verdiğine dikkat çekerek, “Her okul gibi biz de öğretmen açığımızı ücretli öğretmenlerle kapatıyoruz” dedi.  
 

 

 

İLÇEDE ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK

Öğretmen açığının giderilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün son çare olarak ücretli öğretmenlere başvurduğunu ifade eden Mustafa Türk, “Şuanda ilçemizde öğretmen açığı olan bir okulumuz yok. Ayrıca valilik tarafından bu yıl okulların tadilatı için yüklü miktarda ödenek ayrıldı” dedi. Okulların birbiri ve diğer kurumlarla ilişkilerinin güçlü olması gerektiğini söyleyen Türk, “Bölgede Kapalı Spor Salonu olan 3 okuldan biriyiz. Salonumuzu diğer okullarımızla paylaşıyoruz” dedi.
 

TANITIM TOPLANTILARI DÜZENLENEBİLİR

Yüksek öğretim kurumlarıyla iş birliği yapılması konusuna değinen Mustafa Türk, bu konuda Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndaki bazı bölümlere öğrencilerinin çok fazla ilgi gösterdiğini dile getirirken, Halkla İlişkiler, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tekstil, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı gibi iş olanaklarının yüksek olduğu bölümlerin yer aldığına dikkat çekti. Toplantıda arzu eden liselerde, meslek tanıtım toplantıları düzenlenebileceği ifade edildi.
 

KATILIM İSTENİLEN SEVİYEDE OLMADI

Toplantıya, Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Talat Mutlu, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Candaş, Çerkezköy Genç İşadamları derneği Başkan Yardımcısı Fatih Bozkurt, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Rağbet Erol, Tepe İlkokulu Ortaokulu Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Sinem İşbilen, Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğretmeni Mehmet Çakmak, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı, Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Halit Çoruh ve yerel basın kuruluşu temsilcileri katıldı. Eğitim gibi önemli bir konu hakkında düzenlenen toplantıya bölgedeki yerel yönetimlerden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve diğer kamu kurumlarından herhangi bir temsilcinin katılmaması ise bölge olarak eğitime verdiğimiz önemi gösterdi.
 

 Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10