Av Sezonu sona erdi

2012-2013 Av Sezonu kapandı. Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Marmara Bölgesi’nde 18 Ağustos 2012’de başlayan 2012-2013 kara avcılık sezonunun

Kapaklı 25.02.2013 20:10:00 0
Av Sezonu sona erdi

 TAVŞANLARIN SAYISI DA AZALIYOR

Bir önceki sezon ile son sezonu kıyaslayan ve göçmen kuş türlerinden bıldırcın, çulluk, ördek ve kaz sayılarında ciddi bir azalma olduğunu ifade eden Kadir Arıcı, yerli av hayvanlarından olan tavşanın da sayısı azalan hayvanlar arasında yer aldığını belirtti.
 

YAVRU HAYVANLARIN AVLANMASI ÜZÜNTÜ VERİR

Kadir Arıcı, kış mevsiminin normalden daha sıcak geçmesi nedeni ile hayvanların döllenme döneminin erken başladığını ifade ederek “Avcı arkadaşlarımız bu nedenle av sezonunun açık olduğu dönemlerde domuz ve tavşanlarda yavru hayvanların çıktığını kaydetti. Herhangi bir vebal altına girmemek için avcı arkadaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Her ne kadar bunlar birer av hayvanı olsalar da yavru hayvanların avlanması kişiye üzüntü verir” dedi.
 

KARACALAR ACIMASIZCA AVLANIYOR

Koruma altında olan Karacaların acımasızca tüm bölgede avlandığını söyleyen Kadir Arıcı, bu güzel hayvanları her türlü yasağa rağmen avlayan kişiler hakkında, suçüstü yakalanmadıkları için herhangi bir işlem yapılamadığını belirtti. Milli Parklar görevlilerine, Jandarma’ya, Polise ve Ormancılara bir öneride bulunmak istediğini ifade eden Arıcı, “Yasalar engel değilse ormanlarda evrak kontrolü sırasında avcılarımızın cep telefonlarındaki fotoğraflar kısmı kontrol edilsin. Bu şekilde koruma altındaki karacaların nasıl avlandığını görsünler dedi.
 
KONTROLLERİ YAPMALARINI BEKLİYORUZ
Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, av sezonunun kapalı olduğu dönemlerde de yetkililerden gerekli kontrolleri yapmalarını beklediklerini ifade etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10