18 aylık kirasını devlet ödeyecek

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Çerkezköy’de Kentsel Gelişimin Geleceği” konul

Çerkezköy 25.02.2013 20:11:00 0
18 aylık kirasını devlet ödeyecek

 “TOPLANTI ANLAMLI HALE GELDİ”

İnce “Çerkezköy’ün gelişimine katkı vermek isteyen gerek bakanlık yetkilileri, gerek akademisyenler gerekse ilçemizde yaşayan kişiler verdikleri destek ile, toplantının daha anlamlı hale gelmesine vesile oldu. Toplantı esnasında akademisyenlerin gelişen Çerkezköy’ün karşılaşabilecekleri problemleri katılımcılara anlattığı ayrıca çevre ve şehircilik bakanlığı yetkililerinin kentsel dönüşüm konusunu detaylı bir şekilde anlattıklarını izledik” dedi.
 

“GECEKONDU TÜRÜ BULUNMAMAKTADIR”

Toplantıda Çerkezköy İlçe merkezinde bulunan alanların öncelikle doldurulmasının belediye açısından bir ana politika olarak izlendiğini belirten İnce “İlçemizde kentsel dönüşüm açısından ciddi sayıda gecekondulaşma türü yapılar bulunmuyor. Ancak dere yataklarında bulunan az sayıda gecekondulaşma türü yapılar var. 1998 öncesi yıllarda yapılmış kentsel dönüşüm anlayışı ile yeniden inşa edilecek yapılar da bulunuyor. Yaptığımız bu toplantı sonrasında Çerkezköy’de kentsel dönüşüm düşüncesi ile ele alınacak binalar konusunda başta inşaat işi ile ilgili tüm teknik insanlar, müteahhitler başka olmak üzere bütün hemşerilerimizin kafasında değerli fikirler oluşacağına inanıyoruz” dedi.
 

“18 AY KİRAYI ÖDÜYOR”

Kentsel Dönüşüm projesi çalışmaları hakkında da bilgiler veren İnce “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarının sunumunda anlaşıldığı üzere kentsel dönüşüm noktasında proje çalışması şu şekilde yapılacaktır. İlgili kurum kentsel dönüşüm konusunda lisanslı firmaya başvuruyor. Lisanslı firma tarafından yapılacak binaya ilişkin etütlerin tamamlanmasının ardından uygulamaya geçiliyor. Lisanslı firma binaya ilişkin bilgileri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bilgileri gönderiyor. Ardından da binanın kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yapılabilmesi hususunda gerekli olması halinde bankadan da kredi alınarak çalışmaya başlanıyor. Bu noktada bankadan alınacak kredinin yaklaşık yüzde 4’lük bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilecek binadan çıkarak kiraya taşınacak kişilere de devlet aylık 600 TL’yi geçmemek şartı ile 18 aylık 10 bin 800 TL’ye kadar kira yardımı yapıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde bina içersinde bulunanların kentsel dönüşüme karar verme noktasında binadaki toplam daire sayısının 3’te ikisi olur kararı ile harekete geçiliyor” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10