“Meclis üyeleri hipnotize edildi”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever düzenlediği basın toplantısında odanın Mart ayında gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Dün

Çerkezköy 28.02.2013 19:17:00 0
“Meclis üyeleri hipnotize edildi”

 8 MART’TA GERÇEKLEŞECEK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından “Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor” 6.toplantısını Latin Amerikalı büyükelçilerin ve Ticaret Ofis temsilcilerinin de katılımı ile 8 Mart Cuma günü saat 15.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini söyleyen Tever “Latin Amerika ülkelerinin temsilcileriyle bizzat görüşmeler yapabileceğiz bu toplantının ticari faaliyetlerimize katkı sağlayacağı düşünülüyor.  DEİK Ekvator İş Konseyi Başkanlığını yürütüyorum. Geçtiğimiz dönem bu toplantıyı İnegöl’de yapmıştık. Orada yaptığımız konuşmalarda bir dahaki toplantının Çerkezköy’de yapılması fikrini ortaya koyduk. Gerçekleştirilecek toplantıya Brezilya, Arjantin, Meksika, Kolombiya, Ekvator, Peru, Şili ve Venezulla’nın Ankara’da bulunan büyükelçileri gelecek. Heyet o gün saat 09.00’da Atatürk Havalimanından DEİK tarafından alınarak direkt otobüsle Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya ziyaret gerçekleştirilecek. Oradan ayrılacak heyet daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı Dr.Adem Dalgıç’ı da ziyaret edecek. DEİK ile ardından Trakya kalkınma ajansı ile protokol imzalayacağız. Biz misafirperverliğimizi göstermek adına misafirlerimize Tekirdağ köftesi yedirmek için böyle bir hedefimiz olacak. Tekirdağ’dan ayrıldıktan sonra ise saat 15.00’da Çerkezköy’de programı başlayacak. Bu yaptığımız toplantıda ekonomik, kültürel ilişkilerimizi pekiştirmek istiyoruz. Bizim gayemiz ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak ve iş potansiyelini gündeme getirmektir. Gelen misafirler ise kendi ülkelerini anlatıp, ülkeler arasındaki ilişkiler konuşulacak” dedi.
 

“İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK”

Çerkezköy’ün ve sanayicinin tanıtılması açısından 22 Mart’ta Tüyap merkezinde bir ikili görüşme gerçekleştirileceğini belirten Tever “Türkiye’de yapacakları iş adamları gezisinde Baden-Württemberg Eyaleti Finans ve Ekonomi Bakanlığı, Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Eyalet Finans ve Ekonomi Bakanı Dr.Nils Schmid’in başkanlığında ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde 19-23 Mart tarihlerinde İstanbul ve İzmir’de ikili iş görüşmeleri düzenlenecektir. Baden Württemberg eyaleti, Avrupa’nın önde gelen ekonomi merkezlerinden ve Avrupa’da ki lider ekonomik lokasyonlardan biri. Fransa, Avusturya ve İsviçre’ye komşu olan Baden Württemberg eyaleti, Avrupa’nın kalbindeki konumu ve güzide altyapısıyla AB pazarlarına en uygun erişimi sağlıyor. Çok sayıda Alman işletmenin yanı sıra, şimdiden 3700’ün üzerinde yabancı firma ve gelişmiş sürekli büyüyen bu ekonomi merkezinden istifade ediyor. Etkinliğin hedefi, iki ülkenin ilgili firmalarından iş adamları ve şirket temsilcilerinin bir araya getirilmesi, bunlar arasında işbirliği oluşturulması ve Türkiye pazarına giriş sağlanmasıdır. Heyet gezisinin katılımcıları arasında çok farklı branşlardan gelen ve Türkiye’&de büyük bir potansiyel gören firmalar yer almaktadır” diye konuştu.
 

30 BİN TL HİBE KREDİSİ VERİLECEK

Toplantıda konuşan KOSGEB Çerkezköy temsilcisi Cansu Boz ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceklerini söyledi.  Sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenecek olan eğitim için başvuruların başladığını ve 20 Mart’ta sona ereceğini belirten Boz “ Bu kursun bütün masraflarını Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası karşılarken, KOSGEB ise sertifika verecektir. Bu kursu başarıyla tamamlayıp sertifika alan girişimcilere KOSGEB tarafından 30 bin TL'ye kadar hibe kredisi, 70 bin TL ise geri ödemeli kredi verilecek” dedi.
 

“30 KİŞİLİK KURS AÇACAĞIZ”

Girişimcilere katkı sağlamak amacıyla bu eğitimi düzenlediklerini vurgulayan Boz “ Kayıtlarımız 20 Mart’ta sona erecek. Bugünden itibaren ön kayıtlara başladık. Başvuruların ardından komisyon tarafından 21 Mart tarihinden itibaren ön eleme yapılacak. Şimdilik 30 kişilik bir kurs açmayı düşünüyoruz. Ama talep olursa kurs sayısını yükseltebiliriz” dedi.
 

“HİPNOTİZE EDİLMİŞTİR”

“ÇTSO Meclis Toplantısı’nda Gelir ve Giderlerin ibra edilmemesi yönünde ne düşünüyorsunuz” sorusuna cevap veren Tever “Meclis üyeleri bir kere kendi iradeleri ile cevap vermiyorlar. Onlar tamamen hipnotize edilmiştir. Bazı üyeler siyaha beyaz diyor. Mühim olan onların hür olmalarıdır. Ama görülüyor ki hürriyetleri kafes altına alınmıştır. Hür olmamakla birlikte, kendi kendine de karar veremiyorlar. Bizim yaptığımız yanlış bir şey yoktur. İnadına geçmesin diye böyle yapmalarına anlam veremiyorum. Herkesin bu durumu vicdanına bırakıyorum. 2012 Kasım ayına kadar bütün toplantılarda evet diyorlar, kapanışta ise ret veriyorlar. Vermezlerse de onların cahilliğine bırakıyorum. Bu maddeyi önümüzdeki ay gündeme getireceğiz” diye konuştu.
 

“7 MART’A KADAR BEKLEMEK ZORUNDAYIZ”

ÇTSO seçimlerinin tarihinin sorulması üzerine de Tever “Gerçekleşecek Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Bizler 7 Mart’a kadar beklemek zorundayız. Gözden geçirildikten sonra Mayıs yada Haziran gibi belli olacak” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10