Şehitlikleri Düzenleme Derneği’nden belediyeye ziyaret

Tekirdağ Şehitlikleri Düzenleme Derneği Başkan Yardımcısı araştırmacı Tarihçi Yazar Mehmet Serez, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Durmaz, Fethi Erdener ve Yaşar Ergene ile beraber Tekirdağ Belediyesini ziyaret

Tekirdağ 1.03.2013 20:49:00 0
Şehitlikleri Düzenleme Derneği’nden belediyeye ziyaret

 9 YILDIR UĞRAŞIYORUZ

 Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özen ve Eyüp Yiğiter’in de eşlik ettiği ziyarette Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’la Muratlı Caddesindeki Şehitliğin düzenlenmesi için görüş alışverişinde bulunan dernek yetkilileri  “ 2004 Yılından bu yana uğraşıyoruz.  Çanakkale savaşında yaralanarak Tekirdağ’daki hastanede şehit olan 41 ilden 373 kişinin yattığı şehitliğin durumu bizi üzüyor. Biz burayı düzenleyerek ziyaretçilere açmak istiyoruz” dedi.
 

HİÇBİR İŞLEM YAPAMIYORUZ

Daha önce Şehitlik düzenlemesi için Tekirdağ Belediyesi tarafından proje hazırlandığını ancak bazı nedenlerle projenin anıtlar Kurulu tarafından kabul edilmemesi nedeniyle buraya hiçbir işlem yapılamadığını anlatan Başkan Dalgıç “Sivil Savunma Bakanlığının isteği üzerine Meclis kararı alarak burayı Tugay Komutanlığına 25 yıllığına verdik. Tugay Komutanlığı da düzenleme yapmak istemesine rağmen onlara da Anıtlar Kurulundan olumsuz yanıt geldi. Biz de şehitliğin atıl durumda bulunmasından memnun değiliz. Ancak Anıtlar Kurulunun onayı olmadan hiçbir işlem yapamıyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10