Mezarlıkta hummalı çalışma

Çerkezköy İstasyon Mahallesi Mezarlığında baharın yaklaşmasıyla birlikte hummalı çalışmalar başladı. Yaya ve araç yollarının yapılmakta olduğu İstasyon Mezarlığı’nda, çalı?

Çerkezköy 4.03.2013 19:10:00 0
Mezarlıkta hummalı çalışma

 Çerkezköy Haber - Yaklaşan Şehitler günü dolayısıyla İstasyon Mezarlığında başlayan çevre düzenlemesi çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Mezarlıklar arasındaki yaya yolları ve araç yolarının yapımı da devam ediyor. Yapılan yollar betonlanarak yağışlı havalarda ulaşımın aksamaması amaçlanıyor. İstasyon Mezarlığı’nda iki kişinin görev yaptığını ifade eden Çetin “Mezarlığın çevre düzen ve temizliğinin sağlanması amacıyla burada iki kişi görev yapmaktadır. Ayrıca görevli İmamımız Hafız Eyüp Özdemir tarafından her Cuma günü saat 10.00 ile 11.00 arasında Kur ani Kerim tilavet olunmaktadır” dedi.

 

 

 

YAPILACAK TÖRENE HAZIR

Şehit Mezarlarının da bakımının mütemadiyen yapılmakta olduğunu ifade eden Çetin “Şu anda İstasyon Mezarlığımızda 6 şehidimiz metfun bulunmaktadır. Beş tanesinin kabirleri yapılmış olup, çimlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Çiçeklerin dikimi bundan sonraki zamanda yapılacak. Son şehidimizin mezarının yapımını on aylık süre sonunda gerçekleştireceğiz. Mezarın oturması bakımından bu zamanın geçmesi gerekiyor. Mezarlığımızı 18 Martta yapılacak olan Şehitler Günü törenlerine hazır hale getirdik” ifadesini kullandı.  
 

SERVİS VE YAYA YOLLARI BETONLANDI

Mezarlar arsında bulunan servis ve yaya yollarının betonlama çalışmalarının devam etmekte olduğunu söyleyen Çetin “İki mezar arasında yaya yolu, 4 mezar arasında ise servis yolları oluşturduk. Araçlarla belli mesafelere kadar ulaşabilmek amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Cenazenin, mezarına kadar araçla sevk edilmesi bakımından güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz” dedi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10