Kadın, yeni nesillere şekil verendir

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tekirdağ 7.03.2013 20:21:00 0
Kadın, yeni nesillere şekil verendir

 BİR GÜNLE SINIRLI KALMASIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de; kadın sorunlarının gündeme geldiği, çeşitli tartışmaların olduğu, yine bu sorunlara çözümlerin üretilmeye çalışıldığı bir tarih olduğunu ifade eden Yerlikaya “Aslında bizim beklentimiz, tüm bu söylemlerin sadece bir günle sınırlı kalmaması ve konunun süreklilik kazanıp, toplumumuzun sosyal ve kültürel yaşamda, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapma olgunluğuna erişmesidir” dedi.
 

SOSYAL HAYATTA AKTİF OLARAK YER ALIYOR

Günümüzde kadınların, özellikle de değer olarak yüksek kıymet biçilen Türk kadınının, sosyal hayat içerisinde her alanda, aktif olarak yer aldığını söyleyen Yerlikaya “Çalışan, üreten ve geleceği inşa eden hanımlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Artık her alanda adından söz ettiren, başarılı kadınlarımız mevcut:  Akademisyenlerimiz, hukukçularımız, diplomatlarımız, kurum müdürlerimiz, doktorlarımız, öğretmenlerimiz ve sporcularımız. Ben inanıyorum ki; fırsat verildiğinde, her meslek dalında hanımlarımız başarılı olabilirler. Bu örnekler bir yana; dünyanın değişik yerlerinde olduğu gibi, ülkemizde de kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılar var olup; sağlık, sosyal güvence ve eğitim imkânlarından istenilen ölçüde faydalanamamaktadırlar. Dolayısı ile de; üretime yeterince katkı yapamamakta, bu nedenle de, pastadan hak ettiği payı alamamaktadır” ifadesini kullandı.
 

İLK ÖNCE ANNEDİR

Oysa kadınların, toplumu ileri götüren, sosyal dinamiğin temel kaynağı olarak, annelik rolüyle, yeni nesillere şekil veren olduğunu vurgulayan Yerlikaya “Bu ve diğer nedenlerle de, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan en önemli yatırımdır. Kadın, ilk önce bir annedir; ilk öğretmendir ve bir eştir. Ancak, doğal ve biçilen bu rollerinin ötesinde de; duyguları, düşünceleri, ümitleri ve var olan hayalleriyle de, bir bireydir. Hatırda kalması ve unutulmaması gereken de budur” dedi.
 

ŞİDDET OLAYLARI İLE İLGİLİ KAYGILARIM VAR

Kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili de kaygılarının olduğunu ifade eden Yerlikaya “Son yıllarda yerel ve ulusal basında, üzüntüyle izleyip, takip ettiğimiz haberlerin başında gelen “Kadına Yönelik Şiddet Olayları” ile ilgili, kaygılarımı Tekirdağlı hemşehrilerimle paylaşmak isterim. Bu konu ile ilgili, başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız olmak üzere, kadının sorunlarına destek olan STK’larımızın çalışmaları ile; çalıştay, sempozyum ve toplantılar düzenlenerek, kadına yönelik şiddete ve kötü muameleye karşı, değerlendirmelerde bulunulup, çözümler aranmaktadır” diye konuştu.
 

SORUNLAR DEĞİL, BAŞARILAR KONUŞULSUN

“Bu süreçte bize düşen görev, hiçbir kadının, hayatını başladığı noktada sürdürmek zorunda olmadığı görüşüne destek olarak; hanımların, mevcut eğitim seviyelerini, daha da ilerletmeye yardım etme, kendilerini gelişime sürekli açık hale getirme ve bilinç seviyelerini yükseltme çabalarına, yardımcı olmak olmalıdır” diyen Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gayretli girişimlerle sizler, içinde bulunduğunuz şartlar ne olursa olsun; daima gelişim, değişim ve ilerleme hedefiyle geleceğe doğru yol alarak, yaşadığınız olumsuzlardan kurtulacak; kıyısında değil merkezinde olduğunuz, güzel bir dünya inşa edeceksiniz. Tarihsel süreç içerisinde, dünyadaki hemcinslerine yaptıkları ile örnek olan ve bizler için de bir gurur kaynağı olan “Türk Kadını”; gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda, hedefleri doğrultusunda, her geçen gün yükselttiği başarı çıtası ile bugün de, bu öncü vasfını sürdürmektedir. Yaşantınızda, toplumun her kesiminden sizlere büyük bir desteğin olduğu ve daima da olacağı, düşüncemi yinelerken; baş tacı kadınlarımızın, mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda, en büyük destekçileri olduğumu ifade ediyorum”. Yerlikaya, sorunların değil, kadınların başarılarının konuşulup, hak ettiği saygı ve değerin gösterildiği nice 8 Mart’lar temenni ederek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10