Kadınların toplumdaki konumu, çağdaşlığın göstergesidir

Çerkezköy Haber - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kutlamalarına ev sahipliği yapan Tekirdağ’da, kutlama etkinlikleri 'Gala Yemeği' ile son buldu.

Tekirdağ 11.03.2013 09:40:00 0
Kadınların toplumdaki konumu, çağdaşlığın göstergesidir

 GALA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

3 gündür devam eden kutlamalarda Tekirdağ, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman ile 80 ilden gelen temsilciler ve K.K.T.C ve Makedonya’dan gelen konuları ağırlarken, kutlama etkinliklerinin son gününde Ramada Otel’de gala yemeği düzenlendi. Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker “Şehirdeki kutlamalar coşku içinde geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 
GELİŞMİŞLİĞİN VE ÇAĞDAŞLIĞIN GÖSTERGESİ
Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman da yemekte yaptığı konuşmada, Tekirdağ’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Ali Yerlikaya’nın Ankara’da Bakanlık toplantısında olması dolayısıyla katılamadığı geceye Vali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya katıldı. Gecede konuşan Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı; “Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumu, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli göstergesidir diyerek, insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi ve demokrasinin benimsenmesiyle, kadınlarımız da üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılmaya başlamıştır” ifadesini kullandı.
 
ATATÜRK BU GERÇEĞİ İYİ GÖRDÜ
Kocakundakçı, bu anlayışın yerleştiği toplumlarda gelişme ve çağdaşlaşmanın da hızlandığını belirtti. Bu gerçeği çok iyi gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşma modelinde bireyi esas aldığını, kadın erkek ayrımcılığına son verdiğini, bu doğrultuda da yasal düzenlemelerde bulunulduğunu, dolayısı ile de toplumsal yaşamda büyük değişimlerin gerçekleştirildiğini belirten Kocakundakçı tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Gecenin sonunda, katılımcılara Türk Kadınlar Birliği tarafından kutlamalardaki katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10