Çerkezköy’e 2 müjde birden

Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy Mart Ayı İlçe Danışma Toplantısı önceki akşam saat 19.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 11.03.2013 09:55:00 0
Çerkezköy’e 2 müjde birden

 35 GÜNDE 727 ÜYE

Divanın oluşturulması ile başlayan toplantıda divan başkanlığında AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Ali Gümüş, divan kurulu üyeliklerine de Uğur Kök, Berna Eşsiz, Ömer Faruk Düzgünel ve Filiz Gören seçildi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı. Çözüm süreci ile ilgili konuşan Demirbağ “Türkiye’de huzurun, barışın tesisi için bu vatanı, bu bayrağı zerre kadar seven herkesin bu sürece katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantıdan bu yana 35 günde 727 üye kaydı yaptıklarını belirten Demirbağ “Okullarda görev yapacak arkadaşlarımızla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Sandık kurulu çalışmalarının yüzde 98’ini, sandık müşavirleri çalışmalarının yüzde 93’ünü tamamladık. Mahalle teşkilatlanma çalışmalarında ise yüzde 30’lardayız” dedi.

 

KADINA ŞİDDET ARTMIYOR, AZALIYOR

Toplantıda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de, Türkiye’de kadına şiddetin arttığının söylendiğini belirterek “Daha önce böyle bir istatistik yoktu. Şiddet gören kadın bunu saklardı. Artık şiddet gören kadın devletine gidebiliyor. Devlet artık kadınına sahip çıkıyor. Şiddet artmıyor, azalmaya başladı, daha da azalacak” diye konuştu. Hükümetin kadın haklarına yönelik yaptığı çalışmalardan da bahseden Yemişçi “Milletin teveccühü ile iktidara geldik. Verdiğimiz sözleri tutmak için çalışıyoruz. 10 yılda hayal denilen şeyleri gerçekleştirdik. Terörle mücadele konusunda ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme konusunda da çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

GENÇLİK MERKEZİ MÜJDESİ

Yıllar önce ‘Türkiye IMF’den para almazsa biter’ şeklinde sözler söylendiğini ifade eden Yemişçi “IMF’den destek almadık. Mayıs ayında IMF’ye borcumuz bitiyor. Artık IMF’ye borç verecek hale geldik” şeklinde konuştu. Tekirdağ’ın büyükşehir olduğunu anımsatan Yemişçi “Bundan sonra bize düşen Tekirdağ’ı AK Parti ile taçlandırmaktır. Biz sadece seçim döneminde halkın yanında olmadık” dedi. Muhalefetin vatandaşlara giderek, gerçekli payı olmayan, sadece muhalefet yapmak için söyledikleri söylemlerle insanları aldattığını ileri süren Yemişçi “Büyükşehir yasası konusunda vatandaşlarımızı çok iyi bilgilendirmemiz lazım” dedi. Çerkezköy’e gençlik merkezi müjdesi de veren Yemişçi “Adalet sarayının inşaatı devam ediyor. Hastane ihaleye çıktı. 2013 yılı yatırım programına Çerkezköy Gençlik Merkezi de alındı. Çerkezköy’e hayırlı olsun” diye konuştu.


2004 VE 2013 ÇERKEZKÖY’ÜNÜ KIYASLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bu ay sonunda görevde 9 yılını dolduracağını belirterek 9 yıl önceki Çerkezköy ile bugünkü Çerkezköy’ü kıyasladı. İlçenin 9 sene önce 40 bin nüfusu varken bugün nüfusun 85 bine çıktığını ifade eden Ertem “Çerkezköy’deki 85 bin nüfusun 60-65 bini ilçenin 9 sene önceki halini bilmiyor. Kıyaslama yapmaları da mümkün değil. Bunları bizim hatırlatmamız, 9 yılın mukayesesini yapmamız lazım” dedi. 9 yıl önce Çerkezköy’ün yollarının yaklaşık yüzde 70’inin stabilize ve toprak olduğunu söyleyen Ertem “Bugün ise yolun kalitesini, kaldırımın kalitesini tartışıyoruz. Vatandaşlarımız her zaman yapılanların daha iyisine layık. Vatandaşların beklentileri standart anlamında da yukarılara çıktı” diye konuştu.

TRAKYA’DA İLK
9 yıl önceki Çerkezköy’de hemen hergün su kesintisi yaşandığını, 9 senede ise Çerkezköy’de bir gün bile su kesintisi olmadığını söyleyen Ertem “Sel felaketinde ana borudaki tahribat nedeniyle 2 günlük su kesintisi yaşandı. Bazı insanlar Çerkezköy Kerbela’ya döndü dediler. Haklıydılar. 9 yıl kaliteli, kesintisiz ve en ucuz suyu vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kazada da olsa su kesintisi yaşatmamamız lazım. Geçmişi çabuk unuttuğumuz için böyle eleştiriler geldi” ifadesini kullandı. Mart ayı meclis toplantısında 2014 yılı sonuna kadar katı atık ve atık su bedeli alınmaması yönünde karar aldıklarını belirten Ertem, bu kararın Trakya’da bir ilk olduğunu ifade ederek, bunun diğer belediyelere de örnek olmasını temenni etti.
 
KONTEYNIRLAR YER ALTINA ALINACAK
Çerkezköy’ün 2004’e göre çağ atladığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem “Halkımız daha da iyisine layık. İnsanlarımızdan belediye hizmetleri noktasında önemli talepler de gelmiyor. Bu da işlerin iyi yapıldığını gösteriyor” dedi. Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ve diğer caddelerdeki çöp konteynırı sistemini ortadan kaldıracaklarını söyleyen Ertem “Çöp konteynırları yer altına alınacak. Bunun için ihale hazırlığı sürecindeyiz. Yer altına 5000 litrelik konteynırlar konulacak. Vize Giyim’in olduğu bölgeye 100 araçlık otopark yapılacak. Yakında ihaleye çıkacağız. Yazın tüm caddeler, kaldırımlarıyla, yollarıyla daha modern hale gelecek” dedi.
 
TÜRKİYE’DE TEK
Kültür Merkezi binasının ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ertem, Nisan’da kazmayı vurup inşaata başlayacaklarını söyledi. Terminal binasının inşasının da devam ettiğini belirten Ertem “Bayramdan sonra yeni terminal binamız hizmete açılacak. Bu bina Trakya’nın en modern terminal binası olacak” diye konuştu. Türkiye’de belediyelerin yaptığı tek engelli binasının Çerkezköy’de olduğunu söyleyen Ertem, engelliler binasının da kısa bir süre sonra hizmete açılacağını söyledi.
 
TUTANAĞA BAĞLADIK
Asfaltla ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Ertem “Geçtiğimiz yıl Çerkezköy tarihinin en büyük asfalt ihalesini gerçekleştirdik. 350 bin metrekarelik asfalt ihalesi yaptık. Bazıları asfaltla ilgili 5 milyon TL’nin ziyan edildiği şeklinde ifadeler kullanarak halkı kışkırtmaya çalışıyor. Asfaltı yaparken elektrik hatları yer altına alınsın diye beklediğimiz yerler vardı. Uğur Mumcu Caddesi de bunlardan biriydi. Oraya 12 Aralık’ta asfalt dökmek zorunda kaldık. Olmazsa tekrar dökülecek diye yüklenici firma ile tutanağa bağladık. Burası yaklaşık 3 bin 500 metrekareydi. Bu 3 bin 500 metrekareyi büyüttüler. Dertleri bizi karalamak” dedi.
 
TERÖRÜ ÇÖZEBİLECEK TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
Terörle ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hükümet terörün bir ülkeden bir daha gelmemek üzere yok olması için çaba sarf ediyor. Bu ülkede terörü çözebilecek bir kişi varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır, Ak Parti’dir” dedi. CHP’yi iki yüzlülükle, MHP’yi ise kan üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Ertem, “Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölgede CHP de MHP de yok. Her kesimin oyunu alan tek parti AK Parti’dir. Bu nedenle terör sorununu çözebilecek tek parti de AK Parti’dir” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10